Mohli (nebo jak to znám spíše mohly) byste mi, prosím, pomoci zrekonstuovat Konradinovu cestu do Itálie? Manfred Sicilský padl u Beneventa v únoru 1266 (Regesta imperii V 1,2 č. 4770h a v RI V č.1,2 4803 nám skutečnost o smrti Manfreda sděluje sám Konradin). Potom se měli italští ghibbelinové obrátit právě na prince Konradina ( doložení jsem nenašla, kromě zmínce v RI V1,2 č. 4834b). Konradin tuto tragickou italsku cestu nastoupil v září 1267 (RI V1,2 4834b). Do Verony ( RI V1,2 č. 4838b) jej provázeli také falckrabí Ludvík Bavorský, jeho strýc a Menhard Gorický, jeho otčím. Kromě toho, že Konradinovi házel klacky pod nohy Kliment IV. (RI V 1,2 4806a, 4818a, 4828a) se princi v Itálii dařilo a na jeho stranu měly přidávat italská města a šlechta.
Z měst jsem našla Veronu, Gambaru, Bolzano, Pavii, Pissu, Luccu, Sienu a Řím. ( Ta cesta se vpodstatě pohybuje od RI V 1, 2 č. 4834b plynule po šipkách

až k RI V 1, 2 č. 4857e a totéž v listinách měst italských a burgundských -od RI V 2, 4 č. 14358 po RI V 2, 4 č. 14387c )
I když... Třeba Padova, Vicenza a Treviso obnovily dávné spojenectví speciálně k obraně proti Konradinovi (RI V 2, 4 č. 14358) a z Brescie byli nakonec ghibellini vyhnáni (RI V 1, 2 4842a).Snad po zásahu Francesco della Torre??
S potvrzováním šlechty je to ještě složitější, a snad by měl mít Konradin k dispozici flotilu Pissy RI V 2, 4 č.14387a
Našel by se někdo dost znalý němčiny,kdo by mi mohl pomoci projít ty listiny a Konradinovu cestu Itálií dát se mnou dohromady? Předem vřelé díky a nyní se omlouvám,možná budu příspěvek ještě upravovat, ale nyní po celodenní práci na článku namísto odpočinku si musím jít aspoň nyní oddechnout.