acoma píše:Ježek dělal dobře, když Tě od toho zrazoval. Ty poslední věty mi totiž celou tu hromadu práce, co si s tím článkem měla, trochu devalvují. Nepůsobí to pak příliš profesionálně. Myslím si, že bychom svý niterný pocity vůči miláškům měli nechat sem do fóra a články mít citově pokud možno nezabarvené.
Ježek má ve svém článku odstup.
PS. Manfrédova vdova Helena se po průseru u Beneventa a nalezení Manfrédovy mrtvoly pokusila utéct k otci, byla chycena papežskými agenty, skončila ve vězení a své děti už nikdy neviděla. Zemřela po pěti letech. Ty děti byly uvězněny taky, dcery časem pustili, ale tři synové byli údajně oslepeni a v okovech ještě okolo roku 1300- paradoxně část vězení trávili v dědově Castel del Monte a pak v Castel dell'Ovo.
Ta práce, co jsem s tím měla, byla (většinou, tedy až na závěr) krásná, milá a příjemná (tj. tématu a osobě, o níž článek pojednává, odpovídající). Nevím, zda by při objektivním pohledu na věc půl věty o tragickém osudu mělo a mohlo tolik znehodnotit článek o 12 stránkách a se stovkou citací, ale budiž, to je věc názoru.
Myslíš, že by Ježek mohl mít k Vratislavovi stejný vztah jako já ke Konradinovi? (Ale fuj...)
Mých slov je v závěru asi tak 15 ( A zde si dovolím velmi silně a z hloubi srdce nesouhlasit s tvrzením, že by se tak stalo proto + neboť osobně ji v jeho osudu, jednom z nejsmutnějších a nejtěžších, s nímž jsem se v dějinách setkala, nalézám.) Já si zase myslím, že člověk by se neměl bát projevit svůj názor, zvláště, pokud se s něčím, jako bylo např. tvrzení, na něž jsem reagovala, neztotožňuje či nesouhlasí.(Tady autor tvrdil, že "Lze snad uvažovat o tom, že této látce chybí skutečná tragičnost. ") Své názory prezentuji, jak tady o historii, tak u filmů, občas je i změním, ale obvykle si za nimi stojím. Možná občas působím dětinsky či zvláštně, ale taková už jsem a jsou i mé články.
A taky historii dělám (ze stejného důvodu jako také prohlížím a komentuji filmy čili) i kvůli uvolnění emocí, protože nejsem a jak to tak vidím, tak sláva a díky Bohu, ani nikdy nebudu profesionální historik.
Ad PS: Když se podívám na osud Manfredových synů, tak s ohledem na to, ještě Konradin dopadl dobře.
Zany píše:elizabeth píše:Sice nevím, proč je Ježkův článek skvělý a můj "jen" hezký ale budiž.
Už jen vzhledem k Ježkově "češtině" bych to hodnocení obrátil

Děkuji, i když, vzhledem k Ježkově češtině nevím, jestli to měl být kompliment.

------------------------------------------------------------------------------------------
A promiň mi, Konradinku, mé zlatíčko, že jsem ti tu zaplevelila téma takovými p(ytl)ovinami...