Profil na facebooku
Moderátoři: elizabeth, Ježek, Katerina
- Ježek
- Král
- Has thanked: 174 times
- Been thanked: 43 times
Profil na facebooku
Co říkáte na presentaci našich stránek na facebooku?
Mohlo by to pomoci sblížit čtenářstvo s fórem a především hlavními stránkami. Momentálně zhruba 1/3 návštěvníků se v různém intervalu na stránky vrací (nejsou to náhodní hledači něčeho), a to je přesně skupina, které je třeba si vážit a vycházet jí vstříc - zde formou rychlejší výměny informací ...
Mohlo by to pomoci sblížit čtenářstvo s fórem a především hlavními stránkami. Momentálně zhruba 1/3 návštěvníků se v různém intervalu na stránky vrací (nejsou to náhodní hledači něčeho), a to je přesně skupina, které je třeba si vážit a vycházet jí vstříc - zde formou rychlejší výměny informací ...
Historia to relacja, większością kłamliwa, ze zdarzeń, większością nieistotnych, zdawana nam przez historyków, większością durniów.
-
- Vévoda
- Been thanked: 3 times
Re: Profil na facebooku
Proč ne, je to ovšem omezeno ve vkládání textů. Populární jsou štěky a fotky.Ježek píše:Co říkáte na presentaci našich stránek na facebooku?
- Viola
- Královna
- Has thanked: 29 times
- Been thanked: 8 times
Já ho připravím. Představovala bych si ho asi tak, že by v něm bylo uvedeno, na co se naše stránky zaměřují, byly by v něm uloženy i nějaké fotky, aktuální odkazy na články či zajímavou diskusi, příp. na akce či články jiných serverů či institucí. Myslím, že by to mohlo přilákat více členů a autorů. Také by tento způsob komunikace mohl být snazší než registrace zde a vyhledávání vhodného tématu k naspání dotazu.
- Ježek
- Král
Super, dík!Viola píše:Já ho připravím.
Diskuse by mne nenapadly, zajímavé a dostupné (tj. ČR) akce bych tam dával.Viola píše:Představovala bych si ho asi tak, že by v něm bylo uvedeno, na co se naše stránky zaměřují, byly by v něm uloženy i nějaké fotky, aktuální odkazy na články či zajímavou diskusi, příp. na akce či články jiných serverů či institucí.
S tím dotazem nevím, jestli by to tam bylo lepší ...Viola píše:Myslím, že by to mohlo přilákat více členů a autorů. Také by tento způsob komunikace mohl být snazší než registrace zde a vyhledávání vhodného tématu k naspání dotazu.
A ještě jeden podnět, informace o FB by šlo poslat hromadným mailem registrovaným členům fóra.
Historia to relacja, większością kłamliwa, ze zdarzeń, większością nieistotnych, zdawana nam przez historyków, większością durniów.
- Ježek
- Král
Moji osobní. Nebo myslíš jinak?Viola píše:Jakou tam mám dát mailovou schránku jako kontaktní?
- Ježek
- Král
googlovskáViola píše:A to je která? Z které posíláš ten uvítací mail?Ježek píše:Moji osobní. Nebo myslíš jinak?Viola píše:Jakou tam mám dát mailovou schránku jako kontaktní?
Uvítací mail posílám tady na fóru SZ (jestli mluvíme o tom samým). Pak je připomínající mail forum@e-stredovek.cz, ale to je automat, na ten mal nechodím
- Ježek
- Král
Aha, tak mail někoho, kdo má konto na FB :/Viola píše:Dík.
- Ingolf
- Vévoda
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 45 times
A co jednoduše založit email třeba stredovekeforum@seznam.cz, s tím , že přítupové heslo bude mít každý, kdo bude mít heslo k facebooku..
Nápad na prezentaci se mi zdá vynikající, dostaneme se víc mezi lidi.. Dá se tam dát vzájemný a trvalý kontakt s dalšíma skupinama, kde se můžou vyskytnout zájemci o historii (dají se dát tzv. do přátel), dá se tam prezentovat činnost (fotky a výletů, nový článek..).
Na diskuse tam moc místa není, spíš na ty štěky, ale na diskusi je tohle fórum, kam budou facebookový stránky odkazovat. Na menší dotazy bych tam ale nechal místo a pobídku, chtělo by to k tomu vybrat lidi, co budou odpovídat a dohledávat (já si vezmu období raného středověku, minimálně pro obecné dějiny, české bych měl stíhat taky). Odpovídat tam může každý z nás, kdo má vlastní facebookový účet, kdo ho nemá, měl by dostat přístup k tomu účtu "středověkému", aby mohl odpovídat z pozice provozovatele..
Přístup k heslu k účtu chceme poskytovat na požádání komukoli z fóra?, nebo po nějakém prověření, že uživatel by měl prokázat nějaké znalosti, ovšem jak to posoudit, aby nenastala diskriminace..
Nápad na prezentaci se mi zdá vynikající, dostaneme se víc mezi lidi.. Dá se tam dát vzájemný a trvalý kontakt s dalšíma skupinama, kde se můžou vyskytnout zájemci o historii (dají se dát tzv. do přátel), dá se tam prezentovat činnost (fotky a výletů, nový článek..).
Na diskuse tam moc místa není, spíš na ty štěky, ale na diskusi je tohle fórum, kam budou facebookový stránky odkazovat. Na menší dotazy bych tam ale nechal místo a pobídku, chtělo by to k tomu vybrat lidi, co budou odpovídat a dohledávat (já si vezmu období raného středověku, minimálně pro obecné dějiny, české bych měl stíhat taky). Odpovídat tam může každý z nás, kdo má vlastní facebookový účet, kdo ho nemá, měl by dostat přístup k tomu účtu "středověkému", aby mohl odpovídat z pozice provozovatele..
Přístup k heslu k účtu chceme poskytovat na požádání komukoli z fóra?, nebo po nějakém prověření, že uživatel by měl prokázat nějaké znalosti, ovšem jak to posoudit, aby nenastala diskriminace..
- Ježek
- Král
Můžu vytvořit nějaký oficiální mail, třeba kontakt@e-stredovek.cz, s tím, že bude heslo, kdo ho bude potřebovat, tak ho dostane a ten mail může být i přesměrován na jiné maily.Ingolf píše:A co jednoduše založit email třeba stredovekeforum@seznam.cz, s tím , že přítupové heslo bude mít každý, kdo bude mít heslo k facebooku..
-
- Vévoda
Dám co mám, stačí výběr co by se chtělo.Viola píše:Já už jsem si jeden mail vytvořila, přidám tam ještě ten Ježkův a uvidíme. zatím prosím autory fotek, kteří by byli ochotni své fotky poskytnout, aby sem napsali.
- Viola
- Královna
A máš to někde nasdílené na webu? Nebo na disku? Jde o to udělat ten profil co nejzajímavější, a to i díky fotkám.slavicekvac píše:Dám co mám, stačí výběr co by se chtělo.Viola píše:Já už jsem si jeden mail vytvořila, přidám tam ještě ten Ježkův a uvidíme. zatím prosím autory fotek, kteří by byli ochotni své fotky poskytnout, aby sem napsali.
-
- Vévoda
Mám rozsáhlou sbírku vlastních fotek, stačí ukázat zájmovou oblast a vyberu. Co nemám to nedám Formát se zminimalizuje, aby to nebylo příliš velké, protože jinak fotím vždy na maximum možného. Taky dokumenty, kde přidat citaci a publikovat lze i podle autorského právaViola píše:A máš to někde nasdílené na webu? Nebo na disku? Jde o to udělat ten profil co nejzajímavější, a to i díky fotkám.slavicekvac píše:Dám co mám, stačí výběr co by se chtělo.Viola píše:Já už jsem si jeden mail vytvořila, přidám tam ještě ten Ježkův a uvidíme. zatím prosím autory fotek, kteří by byli ochotni své fotky poskytnout, aby sem napsali.
- Ježek
- Král
Do názvu bych dal .cz (aby to víc odkazovalo na tyhle stránky.
Ten nadpis ze stránek vypadá hůř než rotunda?
Ta časová linie mi přijde horší než ten dřívější vzhled, ale s tím nic nenadělám.
Každopádně velké díky!
- Viola
- Královna
Dobře, připíšu cz.Ježek píše:Do názvu bych dal .cz (aby to víc odkazovalo na tyhle stránky.
Ten nadpis ze stránek vypadá hůř než rotunda?
Ta časová linie mi přijde horší než ten dřívější vzhled, ale s tím nic nenadělám.
Každopádně velké díky!
Nadpis ze stránek má blbý formát, možná to půjde dát do té hlavičky, s tím si ještě musím pohrát. Já mám ten starý profil, který mi přišel přehlednější a i logištější na tvorbu, ale asi to na ten starý přesunout nejde.
- Ježek
- Král
Jasně, tak v pohodě, když to je podle profilů.Viola píše:Nadpis ze stránek má blbý formát, možná to půjde dát do té hlavičky, s tím si ještě musím pohrát. Já mám ten starý profil, který mi přišel přehlednější a i logištější na tvorbu, ale asi to na ten starý přesunout nejde.