Tipy na zajímavé knihy
Moderátor: Ježek
- Ježek
- Král
- Has thanked: 175 times
- Been thanked: 44 times
Re: Tipy na zajímavé knihy
Už vyšli ti Páni z Krumlova, plánuje o někdo pořizovat?
Historia to relacja, większością kłamliwa, ze zdarzeń, większością nieistotnych, zdawana nam przez historyków, większością durniów.
- elizabeth
- Vévodkyně
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 5 times
Zatím nevím. Já určitě ano. A omlouvám se, jsem zaneprázdněna a dříve jsem si dotazu nevšimla.Ježek píše:Už vyšli ti Páni z Krumlova, plánuje o někdo pořizovat?
"Prima lex historiae est, ne quid falsi dicere audeat" (Cicero)
- Ježek
- Král
- Has thanked: 175 times
- Been thanked: 44 times
Už mam skoro dočteno, v nejbližsí době dam recensi - je to dobrýelizabeth píše:Zatím nevím. Já určitě ano. A omlouvám se, jsem zaneprázdněna a dříve jsem si dotazu nevšimla.Ježek píše:Už vyšli ti Páni z Krumlova, plánuje o někdo pořizovat?
Historia to relacja, większością kłamliwa, ze zdarzeń, większością nieistotnych, zdawana nam przez historyków, większością durniów.
- elizabeth
- Vévodkyně
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 5 times
Aha tys konstatoval, že vyšli. Tak to jsem nějak z tý původní věty nepochopila, až teď z odpovědi. Takže stojí za koupení... No teď je kupovat asi nebudu, až po vydání Záviše, nechci se nechat ovlivňovat a zase eventuálně překopávat celý text.Ježek píše:Už mam skoro dočteno, v nejbližsí době dam recensi - je to dobrýelizabeth píše:Zatím nevím. Já určitě ano. A omlouvám se, jsem zaneprázdněna a dříve jsem si dotazu nevšimla.Ježek píše:Už vyšli ti Páni z Krumlova, plánuje o někdo pořizovat?
"Prima lex historiae est, ne quid falsi dicere audeat" (Cicero)
-
- Vévoda
- Been thanked: 3 times
Z oboru:
Vratislav Vaníček: Svatý Václav, panovník a světec v raném středověku.
Mimo obor:
Marek Orko Vácha: Návrat ke Stromu života, evoluce a křesťanství.
Vratislav Vaníček: Svatý Václav, panovník a světec v raném středověku.
Mimo obor:
Marek Orko Vácha: Návrat ke Stromu života, evoluce a křesťanství.
Zde jsem původně psala o knize Karla IV., příspěvek jsem ale omylem zařadila do nevhodného tématu. Bohužel nevím, jak toto odstranit, tak se omlouvám.
"Dum spiro spero."
- Viola
- Královna
- Has thanked: 29 times
- Been thanked: 8 times
Přiznám se, že knihu jsem nečetla, ale podle anotace i toho, co píšeš, žádné tajné pergameny neexistují, fakticky půjde spíš o román, který asi vychází jiných dostupných zdrojů, tj. hlavně vlastního životopisu a také moderní odborné literatury, která si jednotlivé události propojila do určitého plastického obrazu. Ale samozřejmě nevím, do jak hlubokých spekulací se autor pustil.Manunecka píše:Ahoj všem,
chtěla bych se zeptat, jestli tu z vás někdo četl knihu Karel IV. Tajný deník, která vyšla v roce minulém. Sama jsem si jí pořídila, protože mám osobnost Karla IV. velmi ráda. V předmluvě spisovatele se píše, že se vlastně jedná o zveřejněné pergameny, na které si Karel zapisoval své myšlenky, události apod. Pergameny byly nalezeny údajně v kapli sv. Kateřiny na Karlštejně.
Zajímá mě, zda-li je to všechno opravdu pravda, a co vše z knihy pochází skutečně z těch pergamenů? Některé části mi přijdou jako prostý příběh.
- Ingolf
- Vévoda
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 46 times
Recenze na Archeologický atlas Čech, co vydala Academia - http://www.literarky.cz/literatura/rece ... leho-ivota" onclick="window.open(this.href);return false;
- Viola
- Královna
Nemáte někdo První česká království od M. Wihody? Zabývá se tam i Přemyslem I.?
-
- Královna
- Been thanked: 1 time
Mám a dost se mi líbí -Viola píše:Nemáte někdo První česká království od M. Wihody? Zabývá se tam i Přemyslem I.?
Biau seigneur, je vous prie chiérement et par la foi que vous me devés, que vous me menés si avant en bataille que je puisse férir un coup d´espée.
-
- Královna
Tak určitě stačí .. ale když jí to knížku přinesu na sraz a půjčím .. tak to asi bude ještě lepšíZany píše:moje odpověď ti jako nestačí?
Biau seigneur, je vous prie chiérement et par la foi que vous me devés, que vous me menés si avant en bataille que je puisse férir un coup d´espée.
- Viola
- Královna
To nemusíš, jestli ji máš rozečtenou, otravovala bych Tě třeba o něco později.Katerina píše: Tak určitě stačí .. ale když jí to knížku přinesu na sraz a půjčím .. tak to asi bude ještě lepší
-
- Královna
Už ji mám přečtenou ted´čtu sv. Václava od Vaníčka .Viola píše:To nemusíš, jestli ji máš rozečtenou, otravovala bych Tě třeba o něco později.Katerina píše: Tak určitě stačí .. ale když jí to knížku přinesu na sraz a půjčím .. tak to asi bude ještě lepší