***Pokec***
Moderátoři: elizabeth, Zany, Ježek, Katerina
Re: ***Pokec***
Během uplynulých dvou semestrů jsem absolvoval dva podobné předměty (povinně volitelné), kde se právě pouštěly filmy: buď na různá historická témata (ale pouze 20. stol.) nebo v druhém případě to byl fenomén tzv. československé nové vlny. Ten druhý zmíněný kurz byl celkem psychárna, protože filmy "nové vlny" mně osobně nic neříkají, měli jsme to pozdě večer, filmy kolikrát končily až kolem půl desáté a měl jsem často problém dojet autem za tmy domu (35km), protože jsem z těch filmů byl totálně rozhozený Filmy na historická témata až na výjimky docela ušly. Oba kurzy vedl týž člověk, ke splnění zápočtu bylo nutné napsat esej o tom, co v člověku nějaký konkrétní film vyvolal, takže to nebylo náročné. Náročné bylo vydržet dokoukat až do konce ty jeho šílenosti, co pouštěl
- Ježek
- Král
- Has thanked: 174 times
- Been thanked: 43 times
No, nebudou tam ty pětihodinový filmy, mám asi jen 3 hodiny.
Przesłuchanie mne napadlo
Historia to relacja, większością kłamliwa, ze zdarzeń, większością nieistotnych, zdawana nam przez historyków, większością durniów.
Dobry napadJežek píše:No, nebudou tam ty pětihodinový filmy, mám asi jen 3 hodiny.
Generał Nil https://www.youtube.com/watch?v=nhOIdPYFhtw" onclick="window.open(this.href);return false;
- Ježek
- Král
Středověk - Solidaritu.
Katyň ne, ten film neni dobrej a nemám rád Wajdu, je moc poplatnej době.
Udělám to jako Babiš - zapíšu si svůj předmět, udělim si vyjímku, že tam můžu chodit a pak si udělím kredity
Katyň ne, ten film neni dobrej a nemám rád Wajdu, je moc poplatnej době.
Udělám to jako Babiš - zapíšu si svůj předmět, udělim si vyjímku, že tam můžu chodit a pak si udělím kredity
Historia to relacja, większością kłamliwa, ze zdarzeń, większością nieistotnych, zdawana nam przez historyków, większością durniów.
A co středověké Křižáky: http://www.csfd.cz/film/91388-krizaci/" onclick="window.open(this.href);return false;
Mám to doma na DVD, vyšlo to kdysi v nějakém časopise, ale nevím, jestli je tam i polština.
Mám to doma na DVD, vyšlo to kdysi v nějakém časopise, ale nevím, jestli je tam i polština.
- Ježek
- Král
O tom přemejšlim, ale je to moc dlouhý.
- Ježek
- Král
http://www.csfd.cz/film/96479-ortel/" onclick="window.open(this.href);return false; Ale, kdo to napsal. Jak se Ti to líbilo Zany?
Jak se jmenoval ten film o puči v roce 1926? To nebyl Zamach? Nebo Zamach stanu?
Jak se jmenoval ten film o puči v roce 1926? To nebyl Zamach? Nebo Zamach stanu?
- elizabeth
- Vévodkyně
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 5 times
Historický filmy obecně nebo jen středověký? Z těch nestředověkých (antických) mě samozřejmě nadadá Quo vadis 2001, i když to taky není žádnej zázrak, ale není to ani tak špatný, jak někteří píšou na csfd.
"Prima lex historiae est, ne quid falsi dicere audeat" (Cicero)
- Zany
- Vévoda
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 2 times
Už je to dlouho, ale myslím, že to nebylo špatnéJežek píše:http://www.csfd.cz/film/96479-ortel/ Ale, kdo to napsal. Jak se Ti to líbilo Zany?
-
- Vévoda
- Been thanked: 3 times
Přidej Popiol i diament se Zbygniewem Cybulskimjur píše:Mohl bys tam dat :Ježek píše:https://is.muni.cz/predmet/phil/jaro2015/PJ_40 první samostatnej předmět.
Konkrétní filmy ještě rozmyšlený nemám, ukončení možná nějaká esej na některou z těch otázek
muze byt Stara baśń
Krzyżacy https://www.youtube.com/watch?v=LIoIn41xl9c" onclick="window.open(this.href);return false;
Popioły
1920. Wojna i miłość - take muze byt
Perła w koronie
Sól ziemi czarnej
Jutro idziemy do kina
Westerplatte
Orzeł https://www.youtube.com/watch?v=EPc0ntWWId8" onclick="window.open(this.href);return false;
Lotna
Jeszcze słychać śpiew i rżenie koni...
Katyń
Kolumbowie
Pokolenie
Kanał
Eroica
Człowiek z marmuru
Człowiek z żelaza
Naposledy upravil(a) slavicekvac dne 20 led 2015 07:49, celkem upraveno 1 x.
- elizabeth
- Vévodkyně
Tak jak to, že to nemáš ohodnoceno?Zany píše:Už je to dlouho, ale myslím, že to nebylo špatnéJežek píše:http://www.csfd.cz/film/96479-ortel/ Ale, kdo to napsal. Jak se Ti to líbilo Zany?
- Ježek
- Král
Obecně všechno.elizabeth píše:Historický filmy obecně nebo jen středověký? Z těch nestředověkých (antických) mě samozřejmě nadadá Quo vadis 2001, i když to taky není žádnej zázrak, ale není to ani tak špatný, jak někteří píšou na csfd.
80% předmětu sou holky (nestěžuju si ), takže ty válečný budu muset omezit.
QV - to je docela podprůměr
- elizabeth
- Vévodkyně
Ze tvého hlediska nebo dle hodnocení na csfd? Nezapomeň, že těch 80%, co tam máš, na to může nahlížet jinak. Mně osobně se to americký líbilo více, ale tohle bylo více věrný knize a za podprůměrný film bych to rozhodně neoznačila. Natočit film podle literární předlohy, aby byl věrný a současně nenudil, není jednoduché. Já zase třeba nepovažuju za kdoví jaký dílo z trilogie Pan Wolodyjowski, Potopa, Ohněm a mečem ty první dvě, přičemž spousta chlapů by se mnou asi nesouhlasila. Takže bych to Quo vadis zase hned nezavrhovala (být tebou)...Ježek píše:
QV - to je docela podprůměr
- Viola
- Královna
- Has thanked: 29 times
- Been thanked: 8 times
Super, gratulace!Ježek píše:https://is.muni.cz/predmet/phil/jaro2015/PJ_40 první samostatnej předmět.
Konkrétní filmy ještě rozmyšlený nemám, ukončení možná nějaká esej na některou z těch otázek
- Viola
- Královna
- Has thanked: 29 times
- Been thanked: 8 times
S tím souhlasím, z těch tří mám ráda akorát Ohněm a mečem, protože je moderní a má odpich, ty dva starší jsou už pro mě takový relikty, hlasitá hudba, přehrávané herectví - ani jsem to nedokoukala.elizabeth píše:Já zase třeba nepovažuju za kdoví jaký dílo z trilogie Pan Wolodyjowski, Potopa, Ohněm a mečem ty první dvě, přičemž spousta chlapů by se mnou asi nesouhlasila. Takže bych to Quo vadis zase hned nezavrhovala (být tebou)...
- Ježek
- Král
čtu teď knihu History manifesto a snad někde budu mít recensi, v nějakým kulturně-politickym časáku - oni chtějí, aby se historici víc zapojovali do veřejný diskuse a využívali moderní technologie - to zas naseru lidí na fakultě, když napíšu, že knížka má pravdu
-
- Vévoda
Kulturně polsky jsem omezen - satelitní kanály TVP Kultura, Historia a Info byly zrušeny z ASstry a staly se placenými kanály HotBird. Čili u nás zcela nedostupné.Viola píše:S tím souhlasím, z těch tří mám ráda akorát Ohněm a mečem, protože je moderní a má odpich, ty dva starší jsou už pro mě takový relikty, hlasitá hudba, přehrávané herectví - ani jsem to nedokoukala.elizabeth píše:Já zase třeba nepovažuju za kdoví jaký dílo z trilogie Pan Wolodyjowski, Potopa, Ohněm a mečem ty první dvě, přičemž spousta chlapů by se mnou asi nesouhlasila. Takže bych to Quo vadis zase hned nezavrhovala (být tebou)...
- Ježek
- Král
Na ulož.to je toho spousta
-
- Vévoda
Porozhlédnu se. kanál PVT Historia to ovšem nebude.Ježek píše:Na ulož.to je toho spousta