Klidně, já jsem skončil, nehodlám se opakovat. Co jsem prožil jsem prožil, ty teoretizuješ a to já pro tuto věc neakceptuji. Ciao.Ingolf píše:Takže mám dát pokoj, když to zahrnu to těch dalších tvých komentářů, že píšu plky, jinde že co píšu, nemá s historií nic společného, že píšu scestně..slavicekvac píše: A už s tou vědou za Stalina dej pokoj.
Nebaví mě to číst.. nebaví mě ani, když napadneš nějaký můj názor, já vysvětluju z více stran, jak je to míněno, viz zakomponování gotických klášterů do opevnění středověkého města - ty jen opakuješ svou, já to zkouším pokaždé z jiné strany, a když až na příspěvek Rubáše napíšeš, že takhle teda souhlasíš, a já jen bezmocně odvětím, že takhle jsem to myslel od začátku, tak je to pro mě úmorný, protože nikde nepodáš pomocnou ruku, kde najít společnou řeč a dojít k společnému výsledku, ale ještě se to dá.. Ale když na příspěvek františkánech a dominikánech použiješ výsměšný tón, a po bližším vysvětlení napíšeš, žes to špatně pochopil, tak shazuješ leda svoje duševní chápací schopnosti, a ne duševní schopnosti někoho jiného.. A rozhazuješ si tím vztahy, jinak přátelský.. S tou vědou jsem nemusel napsat všechno přesně, už tam vidím, kde mohla nastat disonance (místo „žít podle vědeckých principů“ – kam patří principy svobodného bádání - by bylo lepší napsat „žít podle vědeckých zákonů, které se domnívali odkrýt), ale to by zase znamenalo jít společně k jádru věci, aby se ty třecí plochy vyspecifikovaly a popřípadě zahladily, a ne jen opakovat svoje dokola a dokola.. ostatně věda i historická má být o bádání a diskusi, ne o opakování pravdy nebo toho, co považuješ za pravdu, s tím, že to druhý musí přijmout jako hotovou věc (ten druhý to chce totiž i plně pochopit).. Ony ty třecí plochy bývají často jen domnělé, protože oponenti se na věc dívají z jiné strany, takže ta věc vypadá jinak, ale pak se zjistí, že se dívají skutečně na tutéž věc, a když si oba dva pohledy vymění, tak si jako bonus rozšíří obzor.. Což je hezký třeba u toho středověkého opevnění měst, ale tématu stalinské vědy, resp. pavědy mě to osobně taky nijak moc neinteresuje, abychom do toho rejpali dál..
Takže – dám s tím pokoj, a ty dáš pokoj mě?, s hodnocením úrovně mých názorů.. Nebo se aspoň nejdřív zeptej, jak je co myšleno, než to budeš shazovat a po detailním vysvětlení napíšeš, že takhle už je to dobrý.. Komunikaci zarazit nechci, dost témat máme společných a byly by to škoda, ale klidně ji obětuju, pakliže znechucení ze stylu komunikace převáží..
admini, můžete to dát někam jinam, až to ukončíme?
Jak se říká leckdy: laskavý čtenář si to přebere.