Nejděsivější hrad v Čechách
Moderátor: Zany
Re: Nejděsivější hrad v Čechách
Nejděsivější hrad v Čechách je přece Střekov - německy Schreckenstein!
Pardon, to bylo ode mne.Návštěvník píše:Nejděsivější hrad v Čechách je přece Střekov - německy Schreckenstein!
-
- Královna
- Been thanked: 1 time
Máš pravdu, když ho Jan Lucemburský rozestavěl, tak se tak děsně se vyděsil, kolik ho to stálo peněz, že hrad nechal nazvat Schreckenstein a rychle ho prodal.Návštěvník píše:Nejděsivější hrad v Čechách je přece Střekov - německy Schreckenstein!
Biau seigneur, je vous prie chiérement et par la foi que vous me devés, que vous me menés si avant en bataille que je puisse férir un coup d´espée.
-
- Královna
- Been thanked: 1 time
Jestli je Střekov ta krása (bez ironie) na skále nad Labem u Ústí - tak jsem četla, že jo. Ale s tebou se o hradech ani neperu ani nehádám - protože jsem to zcela určitě četla v materiálech města ústí .. a v takových materiálecch se jeden doví věci ...Zany píše:Když on ho Jeník nestavěl...
Sorry trochu jsem to pomotala ..ON ho CHTĚL postavit , ale jak už to u něj tak bylo zjistil, že na TO NEMÁ, tak to dal tomu měštanovi.
Já to nevím proč pochopila, že mu to prodal až rozestavěné ..
Biau seigneur, je vous prie chiérement et par la foi que vous me devés, que vous me menés si avant en bataille que je puisse férir un coup d´espée.
Pravda, v hradech se až tak moc nevyznám A proč je to nejděsivější hrad v Čechách ? Kromě názvu / asi znali hrůzostrašnosti na TV programech, sic.... :twisted:Může mi to někdo jako méně chápajícímu jedinci vysvětlit?
Minulost není tøeba milovat, staèí jí rozumìt a nezapomenout, že konèí v budoucnosti. M.Ivanov
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 23 Odpovědi
- 22857 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Ježek
-
- 2 Odpovědi