Laurentius píše:Prověřoval jsem tu donaci Mladoňovic od Jana Lucemburského 1319. Na webu Mladoňovic, že Jan Lucemburský za věrné služby uděluje Mladoňovice Jindřichu z Klingenberka. Samozřejmě to mají špatně. Na listině je Johanni de Clingemberch. První zmínku o Jindřichovi tak máme z 1340.
Takže by to bylo Jan - Jindřich nebo Jan - Jan - Jindřich.
Ti tři Klingenberkové z roku 1348 mě taky dostali Tak kam je zařadíme? Co vůbec znamená to getrewen („wider vnser liben getrewen, Johansen, Albrechten, Heinr….“). Třeba jsou od nějaké jiné pošlosti Klingenberků. A pokud jsou řazeni podle věku, tak i pořadí by bylo u případných synů Jana z Klingenberka podivné.
No možná ne, to řazení - indřich - pokud to byl on, kdo padl u Crécy s Jindřichem z Rožmberka a byl vrstevník synů JzL - tak mohl být nejmladší. Jan z Klingenberka st. na to mohl mít věk. Jen je divné, že v českých listinách - zéjména té z roku 1345 - na památku Jana z klingenberga je uveden jen Jindřich , ale to také mohlo být tím, že druzí dva - starší synové se starali o majetky Klingenbergů v řísi. A nejmladší byl v Čechách s tátou.
Jinak jsem to tak nějak letem světem překládala - ale sjou tam prostě jen vyjmenovaní - ta němčina je teda úděsná, asi holt středověká - takže některá slova jsem prostě ani nenašla, někde mám pocit, že písař byl pěkné trdlo.
Heinrich z Walsee tam dostává statek Drozdorf na Moravě s nějakými - dost podrobně vyjmenovanými statky, službami a právy , ..kromě ... vyjmenovaných Klinkenbergů , a hlavně jestli jsem to dobře pochopila - jde o to, že páni asi byli nějací rozhádaní- tak to listina dává do pořádku.
Žádné vodítko jak a kam je zařadit blíže.
Přesto časově a logicky zapadají - mezi Jana st. z Klinkenberga a pak toho Zikmunda. Jeden z nich by mohl být jeho otcem ...
Biau seigneur, je vous prie chiérement et par la foi que vous me devés, que vous me menés si avant en bataille que je puisse férir un coup d´espée.