Do galerie vložil Ježek obrázky, ktoré nafotil môj kamarát na svojich potulkách po južnom Francúzku, Portugalsku, Španielsku a Taliansku, niečo som pridal ja, hlavne z okolia v ktorom pôsobím.
Takže pár komentárov: V kolonke "Portugalsko" sú zábery z templárskych hradov Almouroul, Pombal a Obidos. Almouroul leží na ostrove v rieke Tejo. Myslím, že ide o jeden z najkrajších stredovekých hradov vôbec. Všetky pevnosti po templároch prebral nástupnícky rád Kristových rytierov.
V kolonke Netley Abbey sú snímky z cisterciánskeho opátstva z 13.st. Ide o najzachovalejšiu pamiatku kláštora na juhu Anglicka. V 16.st, v čase protestantizmu bol kláštor premenený na feudálne sídlo, ale už v 18. st ho majitelia opustili a ponechali osudu. KOncom storočia už bol v ruinách. V ére romantizmu, zač.19.st potom odstránili skoro všetky dodatky zo 16.st. Ich stopy sú niekde viditeľné ako zvyšky tehlových múrov. Dnes sú ruiny vyhľadávanou výletnou destináciou.
Obrázky z centra portugalských templárov/Kristových rytierov, Tomaru sú v inej časti.
Postupne budem sem dodávať komentáre ohľadom ďalších obrázkov, ktoré by mali nasledovať.
Hrady v cizině
Moderátor: Zany
- Laurentius
- Kníže
- Been thanked: 6 times
Re: Hrady v cizině
Díky tomu jsem zjistil, že je tu vůbec nějaká galerie Bravo Acoma a Robert
Nedávno jsem navštívil podobnou památku u nás. Můžu doporučit ženský premonstrátský klášter Rosa Coeli z 12. století v Dolních Kounicích, kdo se teda nepojede podívat do Anglie
Nedávno jsem navštívil podobnou památku u nás. Můžu doporučit ženský premonstrátský klášter Rosa Coeli z 12. století v Dolních Kounicích, kdo se teda nepojede podívat do Anglie
Mal by časom nasledovať Langedok (to k tým katarom) s detailnými zábermi hradov ako Peypertusse, Puivert, Montségur, Quéribus,a všeličo iné...Laurentius píše:Díky tomu jsem zjistil, že je tu vůbec nějaká galerie Bravo Acoma a Robert
- Laurentius
- Kníže
Tak to jsou dobré zprávy. Hlavně potom, co jsem viděl fotky těch hradů v Portugalsku. Všechny tři hrady jsou parádní.Robert píše:Mal by časom nasledovať Langedok (to k tým katarom) s detailnými zábermi hradov ako Peypertusse, Puivert, Montségur, Quéribus,a všeličo iné...
Mně se hodně líbí ten hrad Peyrepertuse. Hlavně když si ho představím jak vypadal tak ve 13. století. Takový útulný hrad pro pána a 9 zbrojnošů s kaplanem. Tak akorát pro mě
Medzi predkami môjho rodu je aj jedna z rodín Súľovských (Szulyovszky ). Boli dve, neviem to presne, ktorá. No raz som navštívil hrad Súľov..... Výstup po turistickom chodníčku... A hrad, asi tak pre 5 vojakov. Však to aj bol iba malý strážny hrad, skôr slúžil ako pozorovacia veža, a miestni urodzenci si tam odkladali aj cennosti... ( S heslom, kto by sa tam hore už teperil... )Laurentius píše: Tak to jsou dobré zprávy. Hlavně potom, co jsem viděl fotky těch hradů v Portugalsku. Všechny tři hrady jsou parádní.
Mně se hodně líbí ten hrad Peyrepertuse. Hlavně když si ho představím jak vypadal tak ve 13. století. Takový útulný hrad pro pána a 9 zbrojnošů s kaplanem. Tak akorát pro mě
- Laurentius
- Kníže
Peyrepertuse při západu slunce, pevný Quéribus, tajemný Montségur, úžasný Puivert a velký Puylarens. Tak toto mě bere víc i než křižácké hrady.
Ještě jednou merci beaucoup.
Rado sa stalo.Laurentius píše:Peyrepertuse při západu slunce, pevný Quéribus, tajemný Montségur, úžasný Puivert a velký Puylarens. Tak toto mě bere víc i než křižácké hrady.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 9 Odpovědi
- 7820 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Przemysl de Nyestieyky
-