***Pokec***
Moderátoři: elizabeth, Zany, Ježek, Katerina
- Ingolf
- Vévoda
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 45 times
Re: ***Pokec***
Maršmeloun na Český pozici - http://ceskapozice.lidovky.cz/vyroste-v ... -tema_kasa" onclick="window.open(this.href);return false;
a petice proti stavbě - http://www.petice24.com/petice_marmelou ... sky_klater" onclick="window.open(this.href);return false;
a petice proti stavbě - http://www.petice24.com/petice_marmelou ... sky_klater" onclick="window.open(this.href);return false;
- Ježek
- Král
- Has thanked: 174 times
- Been thanked: 43 times
Já píšu o vykořisťování hodnejch poddanejch zlejma (proto)kapitalistamaZany píše:jestli ono nezáleží, o čem píšešJežek píše:dřív stačilo 2 tisíce slov, aby sem dojeli tanky, teď sem dopsal 20 tisíc disertace a ani ty motorkáři nedojedou. Časy se mění
Historia to relacja, większością kłamliwa, ze zdarzeń, większością nieistotnych, zdawana nam przez historyków, większością durniów.
- Ježek
- Král
http://sport.lidovky.cz/hokejiste-budou ... j2015_makr" onclick="window.open(this.href);return false; a ještě možná budu mít brigádu na MS
Historia to relacja, większością kłamliwa, ze zdarzeń, większością nieistotnych, zdawana nam przez historyków, większością durniów.
- Ježek
- Král
S tim Babišem přišla do módy rakovina - moje matka, matka druhýho nejlepšího kámoše, ted mi studentka/spolužačka napsala, že děda, na Heraltice jedna holčina kvuli dědovi, děda od Pořešínů.
To je uplně to předindustriální topoi, že když je špatněj vládce,tak trpí i lid. A rakovina v případě ovládnutí státu babišovou podnikostranou je dobrý příměr.
To je uplně to předindustriální topoi, že když je špatněj vládce,tak trpí i lid. A rakovina v případě ovládnutí státu babišovou podnikostranou je dobrý příměr.
- Ingolf
- Vévoda
- Been thanked: 45 times
No jsou děti, co když se jim vypráví o řecký mytologii, tak se ptají, kde je Xena.. Ale ten seriál už dlouho neběžel..Katerina píše: Na letišti take nikdo nehledá kde parkuje Enterprise , teda alespoń doufám ...
Vikingové to řešili obětováním vládce.. Na usmířenou..Ježek píše: To je uplně to předindustriální topoi, že když je špatněj vládce,tak trpí i lid.
-
- Královna
- Been thanked: 1 time
já to říkám pořád, že jsem Viking ..Ingolf píše:Vikingové to řešili obětováním vládce.. Na usmířenou..Ježek píše: To je uplně to předindustriální topoi, že když je špatněj vládce,tak trpí i lid.
Biau seigneur, je vous prie chiérement et par la foi que vous me devés, que vous me menés si avant en bataille que je puisse férir un coup d´espée.
-
- Vévoda
- Been thanked: 3 times
Nejsi také potomek Romanovců? Třeba bys mohla nahradit Putina, aby byl od něj pokojKaterina píše:já to říkám pořád, že jsem Viking ..Ingolf píše:Vikingové to řešili obětováním vládce.. Na usmířenou..Ježek píše: To je uplně to předindustriální topoi, že když je špatněj vládce,tak trpí i lid.
-
- Královna
Maximálně Rurikovec, když jsem ten Viking, přecislavicekvac píše: Nejsi také potomek Romanovců? Třeba bys mohla nahradit Putina, aby byl od něj pokoj
Já bych tu Velkou Rus vážně nechtěla ....
Jo a nechceš jet s námi (holky : Viola, Tekla a já, kluci : Zany, Přemek a Ingolf ) v sobotu na výlet ??? Mladá Bolka -výstava o Zvířeticích, kostel ve Vinci - zevnitř a tak ???
Biau seigneur, je vous prie chiérement et par la foi que vous me devés, que vous me menés si avant en bataille que je puisse férir un coup d´espée.
- elizabeth
- Vévodkyně
- Been thanked: 5 times
Facebook plný Jidáše. Maturanty zaskočilo jméno biblického zrádce
A to by chtěli maturovat A dokonce obdržet pěknou známku?
A to by chtěli maturovat A dokonce obdržet pěknou známku?
"Prima lex historiae est, ne quid falsi dicere audeat" (Cicero)
- Ježek
- Král
Jidáš je prototyp archetypu zrádce. Je jedno, jestli to je v Bibli nebo pohádkách bratří Grimmů ...
- elizabeth
- Vévodkyně
- Been thanked: 5 times
Přesně tak a navíc je to z Jistě, pane ministře, takže to nesouvisí jen se znalostí Bible, ale s tím, že maturitu by měl mít obecně vzdělaný člověk a ne každý ... (soudruh).Ježek píše:Jidáš je prototyp archetypu zrádce. Je jedno, jestli to je v Bibli nebo pohádkách bratří Grimmů ...
"Prima lex historiae est, ne quid falsi dicere audeat" (Cicero)
-
- Královna
No mne spíš pobavilo , že si stěžují , a to snad dokonce I nějaký pedagog, že tam bylo moc úloh na porozumění , a otázky na které se nešlo připravit .. tak já nechápu jsem mimoň já nebo oni ?
Je to divné, že se po maturantech chce , aby byli schopni porozumění témtu ? Je divné , že se po nich chcce hledat řešení, místo biflování ? Vždyt by měli být za to rádi, že se nemusí biflovatnazpamět kraviny jako my, ale používat již poznaného k řešení nového.
Což je mimo jiné I jedna z definic inteligence. .
Je to divné, že se po maturantech chce , aby byli schopni porozumění témtu ? Je divné , že se po nich chcce hledat řešení, místo biflování ? Vždyt by měli být za to rádi, že se nemusí biflovatnazpamět kraviny jako my, ale používat již poznaného k řešení nového.
Což je mimo jiné I jedna z definic inteligence. .
- Viola
- Královna
- Has thanked: 29 times
- Been thanked: 8 times
Nevím, jak tenhle rok, ale před pár lety jsem si dělala vzorovou maturitu a překvapilo mě, kolik otázek v češtině vlastně není vůbec o češtině, spíš o porozumění textu nebo všeobecných věcech a tak. S porozuměním textu jsem měla trochu problém, protože se ten text týkal konkrétní situace a myslela jsem, že výsledkem mají být jména těch hrdinů, a ne pouze "vypravěč" či "aktér" a podobně. Také mi některé otázky přišly totálně ujeté - jako by nešlo ani o češtinu, ani o nějaký všeobecný přehled, ale spíš o pikantnosti či historky, které se dávají k dobrému, ale nemají žádnou velkou vypovídající hodnotu.
No ale jestli maturant neví, kdo byl Jidáš, pak k tomu nemám co dodat...
No ale jestli maturant neví, kdo byl Jidáš, pak k tomu nemám co dodat...
- Viola
- Královna
Haha, tak už i Jaz zareagoval:
http://historje.tumblr.com/image/118295230858" onclick="window.open(this.href);return false;
http://historje.tumblr.com/image/118295230858" onclick="window.open(this.href);return false;
- Ježek
- Král
"Panství se později dostává do rukou panovníka, ten ho nicméně prodává známému českému polonofilovi Jindřichu z Lipé."
Dominia moravské šlechty aneb padesát odstínů Jindřicha z Lipé
- Viola
- Královna
Cože?? Kde jsi to sebral?Ježek píše:"Panství se později dostává do rukou panovníka, ten ho nicméně prodává známému českému polonofilovi Jindřichu z Lipé."