Jistěže máš pravdu, jakmile bude k dispozici zde publikovaná dost slušná řádka k numizmatice, nabídnu ji sborníkům.kacuro píše:Tak to se nediv, že na to nikdo nereaguje. Na internet si může dát kdokoliv jakýkoliv článek a není důležité, jestli je to fórum o středověku nebo o motorkách (Ježku nic ve zlém ). Musíš to dát do nějakého numis. sborníku nebo do časopisu, klidně i do Mince&bankovky, pak teprve se to může mezi "odborníky" řešit a případně reagovat ... Těžko Ti bude někdo oponovat na základě internetového článku, možná tak ještě na webu nějaké oficiální instituce, ale jistě ně zde. Ještě jsem v žádné odborné historické nebo numismatické literatuře neviděl, že by se někdo odkazoval na názor uveřejněný na netu ...
Pro mne je v numizmatice dost klíčové zjištění významu obrazů v mincování ottonské doby, včetně součástí renovatio Imperii romani.
Zčásti jsem ten názor vyslovil právě na denáru OCZIESLAV.
A to je hypotéza, ketrá musí být doložena rozborem celého ottonského mincování. Dost šichta, třebaže z valné části udělaná. Přes obtíže získávání fotek denárů. Publikování zde je pojistka, aby si někdo nehonil triko podobnými zjištěními s prvenstvím.
Jsem docela ješita a tohle by mě mrzelo
Celé je to pro mne časově zátěž a nijak se nehoním. Mám jiné povinnosti jako dědeček a jáhen. To je priorita.
Historie a numizmatika jsou jen hobby. Třebaže jsem laboroval s tím, že si na přilbě udělám doktorát.
Vykašlal jsem se na to, protože nehodlám nastudovat spoustu uměnovědy jen proto, a taky se už nehodlám doučit němčinu.