Určitě. Zkus se zeptat Polanského, co ti řekne. Mě například sdělil, že můžu fotit za úplatu podle ceníku fotografií sbírkových předmětů. Na jednu fotku tak pětikilo Ale jsou některá muzea ochotnější a nechají to v rámci badatelny ofotit. Dosud jsem toho nevyužil, ale mám slíbený Kolín muzeum. Zatím mám svoje fotky z výstavy a lecos je na aukcích, Z těch mám prakticky vše co se objevilo. Taky zřejmě kradené, možná i z Národního muzea.kacuro píše:No z Cacha jsem právě vypisoval ty denáry, co byly v depotu, nic bližšího tam není, ale mohl bych se zeptat zdejšího archeologa, jestli se ví, kde přesně to bylo nalezeno a kde je to uloženo. Kdysi jsme se už o tom spolu bavili a jestli si dobře pamatuji, tak ten depot snad ani není písemně zpracován pro veřejnost. Dnes už je v těch místech bohužel šachta ....
To mě právě na NM nejvíce štve, že jsou jeho sbírky mincí denárového období přístupné jen úzké skupince "vyvolených", kteří si je syslí pro sebe a na veřejnost se nic pořádně nedostane. Žijeme ve 21. století a ještě ty mince nemáme digitálně ani knižně zpracované. Chápu, že jich budou desetitisíce, ale kdyby zveřejnily každý rok alespoň nějakou malou část, tak by to bylo super, ale bude v tom asi nějaký záměr, proč se to neděje Desítky typů mincí známe jen ze starých perovek a k fotkám se obyčejný smrtelník nikdy nedostane ... Přitom jako daňový poplatníci na to máme právo!
Nicméně mám teď jako priroritu napsat článek o svatováclavské přilbě, tak jsou denáry na vedlejší koleji. Hlavní práce je přednášet starý zákon a jezdit za nemocnýma.