Sborník
- Viola
- Královna
- Has thanked: 29 times
- Been thanked: 8 times
Re: Sborník
Tak, Katko,
Kost příští víkend 15.-16., Ježek psal, že tenhle víkend (8.-9.) by byl v Praze, takže by se někam skočilo, sraz na Václava - ale Betty teď navrhuje přesun na jiný termín. Sborník - asi řešení před srazem, plus se něco mělo řešit teď o víkendu, to tu ale nebude Betty, nebo na Kosti, tam s největší pravděpodobností nebudu já... Holt je to zamotaný.
Kost příští víkend 15.-16., Ježek psal, že tenhle víkend (8.-9.) by byl v Praze, takže by se někam skočilo, sraz na Václava - ale Betty teď navrhuje přesun na jiný termín. Sborník - asi řešení před srazem, plus se něco mělo řešit teď o víkendu, to tu ale nebude Betty, nebo na Kosti, tam s největší pravděpodobností nebudu já... Holt je to zamotaný.
Naposledy upravil(a) Viola dne 04 srp 2009 10:41, celkem upraveno 2 x.
- elizabeth
- Vévodkyně
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 5 times
Ježek navrhoval setkání teď o víkendu 7,8, 9. 8. Podle mě není co řešit, zatím, nejsou kompletní info od lidí, kromě vás, pražských děvčat se mi nikdo neozval.Katerina píše:Já už jsem se v tom všem nějak zcela ztratila - můžete mě navést nějak termínově ?
Byl tu nějaký návrh na páte k před víkendem ??? na pokec o Sborníku ??? v Praze ??,
platí - neplatí ? a kdy ?
Výlet na Kost ??? - kdy ???
na konci září schůzka o Sboprníku ???
JO ???????? POmóooooc
Kost by se měla konat snad o víkendu kolem 15.8, tam ale se asi nedostavíme v usnášení schopném počtu...
No a další návrh (pro který jsem já), když se nesejdeme teď v srpnu, že se sejdem v září v předvečer svatováclavského srazu. Jenže o víkendu před Václavem je na St. Boleslavi papež, jak jsem vyrozumněla, a tak bych ten sraz šibla jinam, protože pro mimopražské bude asi docela problém se do Prahy dostat (možná ne, ale asi to problém bude, kvůli tomu, co sebude dít kolem papeže a kolik lidí bude proudit do Prahy a okolí) a tomu eventuelnímu přesunu přizpůsobit i jednání o sborníku.
Je to jasnější nebo jsem Ti to zamotala ještě víc?
"Prima lex historiae est, ne quid falsi dicere audeat" (Cicero)
- Viola
- Královna
Já myslela, že hlavním důvodem byla kalba.elizabeth píše:Ježek navrhoval setkání teď o víkendu 7,8, 9. 8. Podle mě není co řešit, zatím, nejsou kompletní info od lidí, kromě vás, pražských děvčat se mi nikdo neozval.
- elizabeth
- Vévodkyně
U nás? Nebo u Ježka?Viola píše:Já myslela, že hlavním důvodem byla kalba.elizabeth píše:Ježek navrhoval setkání teď o víkendu 7,8, 9. 8. Podle mě není co řešit, zatím, nejsou kompletní info od lidí, kromě vás, pražských děvčat se mi nikdo neozval.
-
- Královna
- Been thanked: 1 time
To teda je ..Viola píše:Tak, Katko,
no tenhle víkend musím být u koní - Dáša měla ted alergický záchvat a odnesla to máti, včera jsem tam byla s veterinářem a slíbila, že o víkendu dorazím a postarámse o maroda ...
Kost to bych docela ráda jela .. ale vy mě chcete nechat ne štychu a nepřijet
a září , jak se zdá je ještě v mlhách Avalonu ...
Biau seigneur, je vous prie chiérement et par la foi que vous me devés, que vous me menés si avant en bataille que je puisse férir un coup d´espée.
- Ježek
- Král
- Has thanked: 174 times
- Been thanked: 43 times
Tak to nějak sfouknem během srazovýho víkendu ...
Historia to relacja, większością kłamliwa, ze zdarzeń, większością nieistotnych, zdawana nam przez historyków, większością durniów.
- Ježek
- Král
Kdyby se našli lidi, vymyslel program, tak bych přijel.Viola píše:Takže tenhle víkend kalba žádná?Ježek píše:Tak to nějak sfouknem během srazovýho víkendu ...
Historia to relacja, większością kłamliwa, ze zdarzeń, większością nieistotnych, zdawana nam przez historyków, większością durniów.
- Viola
- Královna
Mno, mně se to tenhle víkend až tak moc nehodí a obávám se, že třeba celodenní program (výlet apod.) bych nezvládla.Ježek píše: Kdyby se našli lidi, vymyslel program, tak bych přijel.
To víš, nemůžeš propařit 5 dní v týdnu a pak si stěžovat na únavuViola píše:Mno, mně se to tenhle víkend až tak moc nehodí a obávám se, že třeba celodenní program (výlet apod.) bych nezvládla.
Šťastní ti, kdo mají sklerózu - nemusejí utrácet za alkohol, aby zapomněli
-
- Královna
hele může se použít citace něčeho, co už někdo ocitoval jako : Autor kniha , In: Autor , kniha, str. ???
našla jsem zajímavou věc, co bych ráda použila, ale ocitovaný v českém materiálu, americký originál je nedostupný, alespoń pro mne.
našla jsem zajímavou věc, co bych ráda použila, ale ocitovaný v českém materiálu, americký originál je nedostupný, alespoń pro mne.
Biau seigneur, je vous prie chiérement et par la foi que vous me devés, que vous me menés si avant en bataille que je puisse férir un coup d´espée.
- Ježek
- Král
To nechápu Je to jako sborník?Katerina píše:hele může se použít citace něčeho, co už někdo ocitoval jako : Autor kniha , In: Autor , kniha, str. ???
-
- Královna
Ne, třeba kniha, v té je citace dlouhého textu, z kterého mě se třeba hodí část, z původní knih mám název a veškeré údaje té citované, kromě stránky, a já bych chtěla ocitovat jen ten koudek co se mi hodí a líbí, bohužel k originálu, který je třeba americká kniha nemám šanci se dostat.Ježek píše:To nechápu Je to jako sborník?Katerina píše:hele může se použít citace něčeho, co už někdo ocitoval jako : Autor kniha , In: Autor , kniha, str. ???
tak jestli můžu ocitovat a napsat , že je to citace z citace ??
- Ježek
- Král
Viděl jsem citaci typu: Autor: Kniha, strana, poznámka č. X.Katerina píše:Ne, třeba kniha, v té je citace dlouhého textu, z kterého mě se třeba hodí část, z původní knih mám název a veškeré údaje té citované, kromě stránky, a já bych chtěla ocitovat jen ten koudek co se mi hodí a líbí, bohužel k originálu, který je třeba americká kniha nemám šanci se dostat.Ježek píše:To nechápu Je to jako sborník?Katerina píše:hele může se použít citace něčeho, co už někdo ocitoval jako : Autor kniha , In: Autor , kniha, str. ???
tak jestli můžu ocitovat a napsat , že je to citace z citace ??
Takže myslím, že by to šlo.
Myslím, že Ježek nepochopil co máš namysli. Nemám u sebe normu, ale mělo by se to citovat asi takto. Původní autor, kniha, ... (a potom) citováno podle autor, kniha, ... (ze kterého to cituješ Ty). Takže asi nějak takto, jak jsem to narychlo našel někde na netu... Guy Debord a Gianfranco Sanguinetti, „Teze o Situacionistické internacionále a její době“, in La Veritable Scission dans l'Internationale, 1972, teze 57, citováno podle anglického překladu Christophera Winkse a Lucy Forsythe “Theses on the Situationist International and its Time”, http://www.cddc.vt.edu/sionline/si/sistime.html.Ježek píše:Viděl jsem citaci typu: Autor: Kniha, strana, poznámka č. X.Katerina píše:hele může se použít citace něčeho, co už někdo ocitoval jako : Autor kniha , In: Autor , kniha, str. ???
Takže myslím, že by to šlo.
-
- Královna
MOc díky Abecedko,
ano, přesně tohle jsem potřebovala vyřešit.
Díky
ano, přesně tohle jsem potřebovala vyřešit.
Díky
- Ježek
- Král
Aha.ABC píše:Nemám u sebe normu, ale mělo by se to citovat asi takto...
Ne, jak koukám výše.ABC píše:Myslím, že Ježek nepochopil co máš namysli..
Zajímavý text. Jen mne tu čeká kniha o XXX. l. válce, které mne nebaví, když koukám na to, jak pojetí omezené náboženské svobody chybami stavů podlehlo vyhnání jinověrců.
- elizabeth
- Vévodkyně
Taky mám dotaz:
Jak se zapíše citace v případě, že čerpám z Kosmovy kroniky, která je zde: na s. 140
Má to být při první citaci Josef Dobrovský,František Martin Pelcl,František Palacký, Cosmae ecclesiae pragensis decani Chronicon bohemorum (Cosmae chronicon), Scriptorum rerum bohemicarum (SRB), Tomus I-III, Praha 1783, s. 140
Při jakékoliv další citaci by to potom mohlo vypadal jako: Josef Dobrovský,František Martin Pelcl,František Palacký, Cosmae Chronikon, SRB I-III, s. 174?
Nebo to má vypadat zcela jinak?
Jak se zapíše citace v případě, že čerpám z Kosmovy kroniky, která je zde: na s. 140
Má to být při první citaci Josef Dobrovský,František Martin Pelcl,František Palacký, Cosmae ecclesiae pragensis decani Chronicon bohemorum (Cosmae chronicon), Scriptorum rerum bohemicarum (SRB), Tomus I-III, Praha 1783, s. 140
Při jakékoliv další citaci by to potom mohlo vypadal jako: Josef Dobrovský,František Martin Pelcl,František Palacký, Cosmae Chronikon, SRB I-III, s. 174?
Nebo to má vypadat zcela jinak?
- elizabeth
- Vévodkyně
Ok, děkuji Violce ... Musím to nechat takto, ono to totiž obsahuje i Continuatio...Viola píše:Já bych to možná napsala i bez autorů, jen Cosmae Chronicon a stranu. Ale takhle by to určitě taky šlo.