Učiním co se dá. Auto beru, jsem z Kladna. Takže mohu brát někoho z okolí a první sraz může být v Neprobylicích. Jestli někdo neviděl Gotharda ve Slaném, tak to lze zařídit hladce. Poslední moje obhlídka byla při vikariátní konferenci a myslím, že na dvou pilířích je výzdoba s autorstvím huti Panenský Týnec ! Nebo to bylo obráceně a PT stavěli machři ze Slaného. Ta výzdoba Gotharda je dodatečná, je vidět jak byla maltou přilepená na existující pilíře. Kostel stál dřív. Dokonce hodně dřív, cca 1030 jako filiálka Ostrovského kláštera, pak v gotice přestavěno zcela. Ve věži dosud patrné pozůstatky ohně v kterém jedni husité upálili jiné husity. To jsem zatím neviděl, ale potvrdil to místní expert Přibyl.Zany píše:Nějak to tady vázne s domlouváním programu
Václave, zjisti prosím, jak je to s možností vstupu do kostelů (zda to vůbec půjde a pokud ano, tak kdy) a podle toho přizpůsobíme ostatní program
Výlety a výpravy
Moderátoři: elizabeth, Zany, Ježek, Katerina
-
- Vévoda
- Been thanked: 2 times
Re: Výlety a výpravy
HUrá ! Takže sraz v Neprobylicích. Pojede ještě maresch a odkud ?slavicekvac píše:Učiním co se dá. Auto beru, jsem z Kladna. Takže mohu brát někoho z okolí a první sraz může být v Neprobylicích. Jestli někdo neviděl Gotharda ve Slaném, tak to lze zařídit hladce. Poslední moje obhlídka byla při vikariátní konferenci a myslím, že na dvou pilířích je výzdoba s autorstvím huti Panenský Týnec ! Nebo to bylo obráceně a PT stavěli machři ze Slaného. Ta výzdoba Gotharda je dodatečná, je vidět jak byla maltou přilepená na existující pilíře. Kostel stál dřív. Dokonce hodně dřív, cca 1030 jako filiálka Ostrovského kláštera, pak v gotice přestavěno zcela. Ve věži dosud patrné pozůstatky ohně v kterém jedni husité upálili jiné husity. To jsem zatím neviděl, ale potvrdil to místní expert Přibyl.Zany píše:Nějak to tady vázne s domlouváním programu
Václave, zjisti prosím, jak je to s možností vstupu do kostelů (zda to vůbec půjde a pokud ano, tak kdy) a podle toho přizpůsobíme ostatní program
Všechno je jinak.
Poznávej cesty Páně.
Poznávej cesty Páně.
Violko, to jsi moc hodna. A kde a v kolik na tebe mam v sobotu cekat?Viola píše:Neprobylice u Kladna? Takže já nabírám Teklu, můžeme zajet pro Katku, to není vůbec problém (aspoň vím, kde bydlí ), co Zany? A Duli, Ty pojedeš z Čerňáku?
Tekla. Z pekla? Kdepak! Z nebe. Trochu to tam zebe...
Mluvila jsem s Katkou. Pokud pojede ozve se mi a naberu ji. Co Zany?
Všechno je jinak.
Poznávej cesty Páně.
Poznávej cesty Páně.
-
- Vévoda
V kolik Neprobylice? Zajistil jsem klíče v Černčicích, otevře nám pan starosta Ogieglo. mezií 13-14 na mobil. V Libčevsi budu mít klíče na místě, půjdeme tam sami. Jestliže chceme do kláštera v PT, tak to je obecní úřad, tam jsem nevolal. Neprobylice má někdo vyřešené, nebo se mám ještě pokusit?Viola píše:No, to záleží na tom, v kolik bychom se měli sejít v těch Neprobylicích.
- Zany
- Vévoda
- Has thanked: 2 times
ad Neprobylice - NEvím, jestli má smysl pokoušet se domlouvat tvrz, vevnitř je hodně přestavěná, za zmínku tam stojí snad jen gotické sklepy s portály, nápisová deska s erby je osazená na vnější fasádě, zvonice s náhrobníky je taky přístupná volně.
Gottharda ve Slaném bych si rád taky prohlídnul
Gottharda ve Slaném bych si rád taky prohlídnul
Kliče od Slavětína jsou předběžně domluvené.Zany píše:v 10 se mi zdá zbytečně pozdě... Václav navrhoval Neprobylice, tak bych to nekomplikoval vymýšlením nějakých jiných variant
Všechno je jinak.
Poznávej cesty Páně.
Poznávej cesty Páně.
-
- Vévoda
Takže poslední verze? Slaný můžu taky zajistit, rovnou z voleje, stačí zazvonit na děkanství.Zany píše:v 10 se mi zdá zbytečně pozdě... Václav navrhoval Neprobylice, tak bych to nekomplikoval vymýšlením nějakých jiných variant
Myslím, že na ten itinerář by to chtělo v 9,- buď ve Slaném, nebo v Neprobylicích. Ve Slaném se dá parkovat u Lídlu příjezd od Prahy za 1. kruhovým objezdem, a kostel je za křižovatkou.
- Zany
- Vévoda
- Has thanked: 2 times
Právě naopak, co jsem se díval, tak všechny uzavírky v souvislosti s maratonem jsou až cca od 10-11 hodin, takže IMHO čím dřív vyjedeme, tím slabší provoz bude, startují až v poledne...
-
- Vévoda
Platí. Budu v 9 u Gotharda ve Slaném. Dál se uvidí.Zany píše:Tak já si dám s Václavem sraz v 9 a vy se pak připojíte až dorazíte... mě to stejně bude trvat dlouho, než si kostel pořádně projdu
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2 Odpovědi
- 5760 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Wladislaus
-
- 0 Odpovědi