Zany píše:Znovu opakuji, že nevím, jaké otvory či trámy máš na mysli, vlož prosím nějaké fotky, ze kterých by to bylo srozumitelné
Rád bych, technicky to neumím, podle mne to jde jen z URL, přímo jak?
Jde o otvory pod členěnými pilíři kostela. Dole je souvislá zed, a v ní pilíře nečleněné, neprofilované. V patě těch pilířů profilovaných ve výši cca 4 m jsou otvory, které jsou tam vytvořeny jasně při stavbě, nejsou dodatečně vylámané. Jsou protilehlé, a jasně nesly strop tohoto prostoru. Něco jako Saint Chapelle v Paříži. Dole je také nádherné sedile, jakýsi předpoklad, že druhé mohlo být nad ním, nad tímto stropem, to je také zjistitelné. Čili DVA kostelní prostory. Dolní tak předpokládám BYL v provozu, což se podle mě dosud nikde neřeklo. Jestliže to platí, pak je pravděpodobnost možného druhotného pohřbu Anežky v PT vysoká. Nikoliv jistá. Ale ostatky nemohly být doma v pixle, musely být pohřbeny. A pokud možno bezpečně, čili poněkud tajně na okolnosti doby. Pak není divné, že se již později hledají jako ztracené. Jednoduché srovnání s depoty mincí z té doby. A tohle byl mnohem cennější depot. Jen logickou úvahou jsem byl nakloněn věřit více PT, než jinému místu, podobně jako Ivan Borkovský. A ty díry po trámech mě velmi posunuly v pravděpodobnosti, asi na 60 ku 40. Jestliže máte , jakože ano, stavební znalosti této architektury, tak je dobré se tam zastavit a vidět. Jde i o funkci přístupu, podle mne tam dokonce fungoval vstupní prostor, spojený zdí s klášterem. Jakási část kostela, po dostavbě měla být něčím jako zlatá brána u sv. Víta. Měl to být křížový půdorys, a tohle byla pravá část ramene směrem k presbytáři. navazuje na klášterní budovu. Vchod už měl i sochařskou výzdobu, nebo alespoň sochařsky hotový portál. Dosud existuje, třebaže devastovaný. Půdorys ostatních částí je v základech pod trávou, ale někde ještě ani základ není. Mělo to celé být zhruba dvojnásobně velké. Trochu megalomanské, asi jako dóm v Sieně. U takových staveb se vždy začalo s provizorním provozem, a tady bych ho odhadoval na 90%.