Je tam Zvíkovský rarášek.Který občas škodí lidem.Podle mínění psychotriniků se tam snad i odehrálo několik vražd.Maria píše:S těma značkama bych byla moc opatrná, poněvadž by tam muselo pracovat víc kameníků. Spíš bych to tipla na runový nápis, ale místění jednotlivých run byt i obráceně může naznačovat i jisté formule při rituálech. Run je celá řada, podle futharku ..tedy runové abecedy. i různé tvary pro jednotlivé runy. I jejich počet ve futharku.
Ale energie je tam podle doložení lidí co tam natáčeli zvláštní a dějí se prý i různé věci.....
Legendy o hradech
Moderátor: Zany
Re: Legendy o hradech
Bez piva to není ono.
Hmmm, to na kdejakém středověkém stavení... a jelikož Zvíkov stojí už nějakých 700 let - na to mi stačí selský rozum i bez pompézní psychotroniky.KOMOÑ píše:Je tam Zvíkovský rarášek.Který občas škodí lidem.Podle mínění psychotriniků se tam snad i odehrálo několik vražd.
Šťastní ti, kdo mají sklerózu - nemusejí utrácet za alkohol, aby zapomněli
- Zany
- Vévoda
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 2 times
no jistě, jeden kameník by taky takovou věž stavěl celý život, zákonitě jich muselo být vícMaria píše:S těma značkama bych byla moc opatrná, poněvadž by tam muselo pracovat víc kameníků.
Tak to je celkem pochopitelné...Já jen píšu to co vím.Ale o pompéznosti psychotroniků si někdy myslím své.floriš píše:Hmmm, to na kdejakém středověkém stavení... a jelikož Zvíkov stojí už nějakých 700 let - na to mi stačí selský rozum i bez pompézní psychotroniky.KOMOÑ píše:Je tam Zvíkovský rarášek.Který občas škodí lidem.Podle mínění psychotriniků se tam snad i odehrálo několik vražd.
Ale ti skuteční dokážou přijít se skutečně konkrétníma výsledkama.Jejich služeb využívají i policie apod.Např. na venkově sou proutkaři najímání na hledání vody kdy vodu opravdu najdou.
Bez piva to není ono.
... a jelikož se to třeba různě opravovalo a přestavovalo (viz "Máchale, zase ti to spadlo"), mohlo dojít i k různému přemisování a přetočení kvádrů se značkami...nehledě k tomu, že kameníci hlavně dodávali kvádry a na stavbě s nimi manipulovali různí knechtiZany píše:no jistě, jeden kameník by taky takovou věž stavěl celý život, zákonitě jich muselo být vícMaria píše:S těma značkama bych byla moc opatrná, poněvadž by tam muselo pracovat víc kameníků.
Legendy o hradech
Jasně, že jsou různý názory na tenhle nápis a at se to vezme všeobecně, je možné všechno. A myslím, že aspoň máme o čem přemýšlet a pak na každým šprochu pravdy trochu
No já si vždycky v každým životě koledovala o lepší věcičky.....
Maria
- Zany
- Vévoda
já osobně si tohle téma opdkládám do kategorie senzacechtivých zkazek, kterými nehodlám ztrácet časMaria píše:A myslím, že aspoň máme o čem přemýšlet a pak na každým šprochu pravdy trochu
To ale nevysvětluje ty technické obtíže které tam skutečně jsou.Zany píše:já osobně si tohle téma opdkládám do kategorie senzacechtivých zkazek, kterými nehodlám ztrácet časMaria píše:A myslím, že aspoň máme o čem přemýšlet a pak na každým šprochu pravdy trochu
Bez piva to není ono.
Asi bych začala tím, že bych se ptala - kdy se tam ty značky vzaly? Severské runy se nepoužívaly běžně, ne jako běžné písmo... je to magické písmo známé zasvěceným... Takže - kdy asi k nám dorazila znalost tohoto písma ze severu, kdo je mohl znát - tohle pohanské (ďábelské) písmo... Navíc - dá to práci je vtesat... Nebo že by to bylo kouzlo nechtěného? To je taky možné...
A nebo ty neobvyklé jevy nemají s těmi značkami žádnou souvislost - a to bych si osobně tipla jako velmi pravděpodobné...
Nebyla jsem tam, takže jen spekuluju...
A nebo ty neobvyklé jevy nemají s těmi značkami žádnou souvislost - a to bych si osobně tipla jako velmi pravděpodobné...
Nebyla jsem tam, takže jen spekuluju...
kam èert nemùže, nastrèí ženskou...
carpe jugulum
carpe jugulum
Tak to ti podepíšuMaria píše:Tak si myslím , že Zany by potřeboval se přesvědčit na vlastní kůži.......
carpe jugulum
carpe jugulum
Legendy o hradech
Myslím , že není nic snazšího Zanyho přesvědčit o různých věcech. Jak budu na hradě, tak není problém.
Maria
- Zany
- Vévoda
to si dost věříš, na to že mě vůbec neznášMaria píše:Myslím , že není nic snazšího Zanyho přesvědčit o různých věcech. Jak budu na hradě, tak není problém.
Zany píše:to si dost věříš, na to že mě vůbec neznášMaria píše:Myslím , že není nic snazšího Zanyho přesvědčit o různých věcech. Jak budu na hradě, tak není problém.
Tak to ti, Maria, přeju hodně štěstí řekla bych, že Zany je klasický skeptik
A navíc si tak říkám, jestli to má vůbec smysl, někoho o takovýhle věcech přesvědčovat... Každý podle svého, ne?
carpe jugulum
carpe jugulum
Legendy o hradech
No myslím si to taky a pěknej skeptik i v životě..-.a to není nikdy dobrý.Ale ono ho to jednou přesvědčí. To ted jeden na hradě taky nevěřil a pak přiletěl vyděšenej....
Maria
No, jestli letěl v noci s hradní věže po schodech tlamou napřed, ani se nedivím =D>Maria píše:No myslím si to taky a pěknej skeptik i v životě..-.a to není nikdy dobrý.Ale ono ho to jednou přesvědčí. To ted jeden na hradě taky nevěřil a pak přiletěl vyděšenej....
...a na některých šproších pravdy ani za mák - jenom kecy-plky-senzace.Maria píše:Jasně, že jsou různý názory na tenhle nápis a at se to vezme všeobecně, je možné všechno. A myslím, že aspoň máme o čem přemýšlet a pak na každým šprochu pravdy trochu