Takze kdo ma v blizkosti hrad a nejen hrad o kterem koluji ruzne legendy jakehokoli formatu sem muze napsat.
dik

Moderátor: Zany
Nevšiml jsem si, že by mi tam fotky nevycházely... a o jakém runovém jápisu je řeč?Maria píše:A co tak Zvíkov???Tam je mnoho nejasností a tím i legend. Třeba o markomanské věži, zvané též Hlízová. Má tam být velice zvláštní energie, fotky nevychází, filmový materiál není k ničemu.... Údajně středem věže vede spirálovitý sloup ničivé energie.Stejně tak původ runového nápisu / runy???/.Tady je doměnka o rituálních nápisech...snad obětních.
Maria píše:A co tak Zvíkov???Tam je mnoho nejasností a tím i legend. Třeba o markomanské věži, zvané též Hlízová. Má tam být velice zvláštní energie, fotky nevychází, filmový materiál není k ničemu.... Údajně středem věže vede spirálovitý sloup ničivé energie.Stejně tak původ runového nápisu / runy???/.Tady je doměnka o rituálních nápisech...snad obětních.
Na Markomance jsou na některých kvádrech různé značky, o nichž nikdo neví, co jsou zač. Slyšela jsem o tom, že si filmaři stěžovali, že ve věži nemohli točit, ale taky, že to některým nevadilo...Zany píše:Nevšiml jsem si, že by mi tam fotky nevycházely... a o jakém runovém jápisu je řeč?
to slyším poprvé, co jsem zatím četl, tak jsou to normální kamenické značkyViola píše:Na Markomance jsou na některých kvádrech různé značky, o nichž nikdo neví, co jsou zač.
Koukám ,že sme se vzácně shodli jak na obsahu tak i na čase vložení.Viola píše:Na Markomance jsou na některých kvádrech různé značky, o nichž nikdo neví, co jsou zač. Slyšela jsem o tom, že si filmaři stěžovali, že ve věži nemohli točit, ale taky, že to některým nevadilo...Zany píše:Nevšiml jsem si, že by mi tam fotky nevycházely... a o jakém runovém jápisu je řeč?
No - např. Maria si už chvíli pěkně koledujeKOMOÑ píše:...zazdění panny za živa(př. Svojanov předpokládá se že za Falkenštejna)
Posledně jmenovaný rituál byl hojně používaný a není vyloučeno že se sním ještě setkáme.
No to snad né.Ale kdyby nějaké sdružení opravovalo svůj svěřenej úděl a ze zdi na ně vypadla kostra tak bych se vůbec nedivil.floriš píše:No - např. Maria si už chvíli pěkně koledujeKOMOÑ píše:...zazdění panny za živa(př. Svojanov předpokládá se že za Falkenštejna)
Posledně jmenovaný rituál byl hojně používaný a není vyloučeno že se sním ještě setkáme.
Ono se předpokládá že kamenící byli analfabeti...Tak proto třeba jejich značky nedávají smysl.Viola píše:To je jedna z teorií, ale údajně nějak divně poskládané, nevím...Zany píše:to slyším poprvé, co jsem zatím četl, tak jsou to normální kamenické značky
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Common Crawl Bot a 0 hostů