Nové články na stránkách
Moderátoři: elizabeth, Ježek, Katerina
- Ježek
- Král
- Has thanked: 152 times
- Been thanked: 41 times
Re: Nové články na stránkách
Jo, připomínka čili pochvala: Na Sázavě se ke mě dostala informace, že studenti historie kolikrát čerpají z našich článků, ale že tam chybí jméno autora, takže ve světě citačního fetišismu to vypadá blbě ...
Co vy na to?
A že dyž někdo vygůglí moje jméno podle gůglumailu, tak bez diakritiky.
Co vy na to?
A že dyž někdo vygůglí moje jméno podle gůglumailu, tak bez diakritiky.
Historia to relacja, większością kłamliwa, ze zdarzeń, większością nieistotnych, zdawana nam przez historyków, większością durniów.
- Ingolf
- Vévoda
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 42 times
Pokud jde změnit jde změnit v otištěných textech pseudonymy na občanská jména, tak asi po domluvě s autory by to šlo.. Já s tím nemám problém. Ale asi by chtělo někam nadepsat, že k takové změně došlo, kvůli těm všem citacím, co se na články odkazují.., aby nebyl v citaci autor admin a při kliknutí by se otevřel Jan Škvrňák.. Nebo tam dopsat občanské jméno a do závorky za něj pseudonym..
- Ježek
- Král
To je jen o pár klicích.Ingolf píše:Pokud jde změnit jde změnit v otištěných textech pseudonymy na občanská jména, tak asi po domluvě s autory by to šlo.. Já s tím nemám problém. Ale asi by chtělo někam nadepsat, že k takové změně došlo, kvůli těm všem citacím, co se na články odkazují.., aby nebyl v citaci autor admin a při kliknutí by se otevřel Jan Škvrňák.. Nebo tam dopsat občanské jméno a do závorky za něj pseudonym..
Jaký citace myslíš?
Historia to relacja, większością kłamliwa, ze zdarzeń, większością nieistotnych, zdawana nam przez historyków, większością durniów.
- Ingolf
- Vévoda
- Been thanked: 42 times
Tak u mě to u článků změnit můžeš..
Citace - pokud někdo cituje knihu nebo článek, tak cituje autora a titul. Když se najednou u internetového článku změní jméno autora, ten odkaz ztrácí na důvěryhodnosti nebo na pravdivosti..
Citace - pokud někdo cituje knihu nebo článek, tak cituje autora a titul. Když se najednou u internetového článku změní jméno autora, ten odkaz ztrácí na důvěryhodnosti nebo na pravdivosti..
- Ježek
- Král
Než sem to včera rozhasil, tak sem nás dva změnil
- Viola
- Královna
- Has thanked: 26 times
- Been thanked: 8 times
To nechápu - tak oni ho chtějí citovat, ale necitujou, protože tam není jméno, ale pseudonym? anebo prostě vykrádají?Ježek píše:Jo, připomínka čili pochvala: Na Sázavě se ke mě dostala informace, že studenti historie kolikrát čerpají z našich článků, ale že tam chybí jméno autora, takže ve světě citačního fetišismu to vypadá blbě ...
- Ježek
- Král
Konkrétně, jak sem to pochopil, tak u mne najdou moje jméno podle mailu, ale tam neni diakritika a moje jméno je dost náchylný ke komolení.Viola píše:To nechápu - tak oni ho chtějí citovat, ale necitujou, protože tam není jméno, ale pseudonym? anebo prostě vykrádají?Ježek píše:Jo, připomínka čili pochvala: Na Sázavě se ke mě dostala informace, že studenti historie kolikrát čerpají z našich článků, ale že tam chybí jméno autora, takže ve světě citačního fetišismu to vypadá blbě ...
- Viola
- Královna
- Has thanked: 26 times
- Been thanked: 8 times
Aha... A oni to chtějí citovat, jako že jsi autor Ty?Ježek píše: Konkrétně, jak sem to pochopil, tak u mne najdou moje jméno podle mailu, ale tam neni diakritika a moje jméno je dost náchylný ke komolení.
- Ježek
- Král
Prej jo.Viola píše:Aha... A oni to chtějí citovat, jako že jsi autor Ty?Ježek píše: Konkrétně, jak sem to pochopil, tak u mne najdou moje jméno podle mailu, ale tam neni diakritika a moje jméno je dost náchylný ke komolení.
- elizabeth
- Vévodkyně
- Been thanked: 5 times
Pročpak u těch Katčiných článcích o výtvarném umění (ať už románském nebo gotickém) není ani jeden obrázek? Myslím, že čtení by to dost pomohlo. Jsou nějaké problémy s vlastnictvím?
"Prima lex historiae est, ne quid falsi dicere audeat" (Cicero)
-
- Královna
- Been thanked: 1 time
to ani ne, spíš to asi vzniklo tak, že článek byl původně do Sborníku, a než se rozhodlo co a jak s obrázky do Sborníku, tak se škrtaly články
Biau seigneur, je vous prie chiérement et par la foi que vous me devés, que vous me menés si avant en bataille que je puisse férir un coup d´espée.
- elizabeth
- Vévodkyně
Já vím, že to byl článek původně do sborníku, ale stejně by tam nějaké obrázky bylo dobré před uveřejněním na stránky doplnit. Tys něco i měla připravené, nebo si to pletu?Katerina píše:to ani ne, spíš to asi vzniklo tak, že článek byl původně do Sborníku, a než se rozhodlo co a jak s obrázky do Sborníku, tak se škrtaly články
-
- Královna
- Been thanked: 1 time
Tak fotek mám celkem dost. Mmusela bych je k tomu vybrat a přiřadit - akorát jsem nevěděla, že to už vyjde
Biau seigneur, je vous prie chiérement et par la foi que vous me devés, que vous me menés si avant en bataille que je puisse férir un coup d´espée.
- Ježek
- Král
To sem moh taky napsat.
O víkendu bych se k tomu dostal, můžeš mi poslat ty fotky?
O víkendu bych se k tomu dostal, můžeš mi poslat ty fotky?
- elizabeth
- Vévodkyně
Ani ne tak nové jako starší - Mikuláš Opavský
Ježku,
moc bych prosila opravit větu:
Jenže Opavsko bylo na podzim roku 1278 uděleno, včetně přiznaných důchodů, královně Kunhutě, která tou dobou pobývala v Hradci nad Moravicí (Hradci Opavském) spolu se Závišem z Falkenštejna. (jelikož je to totální blbost)
Podle jistého, byť docela problematického, formuláře však Opavsko udělil římský král Rudolf na podzim roku 1278 královně Kunhutě, včetně přiznaných důchodů. Ta zde tou dobou pobývala v Hradci nad Moravicí (Hradci Opavském), později i se Závišem z Falkenštejna.
Děkuju.
moc bych prosila opravit větu:
Jenže Opavsko bylo na podzim roku 1278 uděleno, včetně přiznaných důchodů, královně Kunhutě, která tou dobou pobývala v Hradci nad Moravicí (Hradci Opavském) spolu se Závišem z Falkenštejna. (jelikož je to totální blbost)
Podle jistého, byť docela problematického, formuláře však Opavsko udělil římský král Rudolf na podzim roku 1278 královně Kunhutě, včetně přiznaných důchodů. Ta zde tou dobou pobývala v Hradci nad Moravicí (Hradci Opavském), později i se Závišem z Falkenštejna.
Děkuju.
- elizabeth
- Vévodkyně
A ještě jedna oprava v tomto Lubošově článku Rok 1000 – Konec světa a vznik hereze „král a kněz“ není "rex aloque sacerdos" ale "rex atque sacerdos".
- Ježek
- Král
Oboje opraveno
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 10 Odpovědi
- 11387 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od slavicekvac