mohl by tam někdo z povolaných opravit nefungující odkazy na plnou velikost obrázků?
Nové články na stránkách
Moderátoři: elizabeth, Ježek, Katerina
Re: blízká èlánková budoucnost
jezku, jestli chces ty staroslovansky velikonoce, tak pocitej s tim, ze by mely jit v nedeli 16. breznaJežek píše: Už drahnou dobu připravuji článek o agrární revoluci a kolonisaci, pokud by se mi ho podařilo dopsat tento týden, tak bych ho hned vložil (Život), pak šel na řadu JL (České dějiny) a pak Závišův kříž (Umění).

Tekla. Z pekla? Kdepak! Z nebe. Trochu to tam zebe...
- Ježek
- Král
- Has thanked: 30 times
- Been thanked: 7 times
Omlouvám se velice, opraveno, vím, čím to je (vkládá to do adresy amp;), ale nevím, co to dělá - to je jedno, ohlídám si to pro příště.Zany píše: mohl by tam někdo z povolaných opravit nefungující odkazy na plnou velikost obrázků?
Pokud dobře počítám, tak to je po těch 3 článcích. Ten poslední vychází na 9.3. Samozřejmě chci.Tekla píše: jezku, jestli chces ty staroslovansky velikonoce, tak pocitej s tim, ze by mely jit v nedeli 16. brezna
Historia to relacja, większością kłamliwa, ze zdarzeń, większością nieistotnych, zdawana nam przez historyków, większością durniów.
- Ježek
- Král
Automaticky se přidávají při editaci článku do adres odkazů na jiné články za ten zavinutec. Takže když je v článku více odkazů, tak je třeba je projet a umazat to - hloupá práce navícZany píše:zase ty hloupé ampersandy
Historia to relacja, większością kłamliwa, ze zdarzeń, większością nieistotnych, zdawana nam przez historyków, większością durniów.
- Ježek
- Král
nový artikul
http://www.e-stredovek.cz/view.php?naze ... 2008030002 Nový článek - neroztahují vám to příliš obrázky?
- elizabeth
- Vévodkyně
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 2 times
Re: nový artikul
Do dýlky? No to určitě roztahují...Ježek píše:http://www.e-stredovek.cz/view.php?naze ... 2008030002 Nový článek - neroztahují vám to příliš obrázky?

"Prima lex historiae est, ne quid falsi dicere audeat" (Cicero)
- Ježek
- Král
Re: nový artikul
Roztahují trochu ten střední panel, ale řekl bych, že celkem únosněelizabeth píše:Do dýlky? No to určitě roztahují...Ježek píše:http://www.e-stredovek.cz/view.php?naze ... 2008030002 Nový článek - neroztahují vám to příliš obrázky?![]()
![]()
ještě k tomu článku o Závišovu kříži
- A. Cechner není autorem celého Soupisu památek, jak by mohlo vyplývat z uvedené citace, to bylo mnohasvaznové dílo a A. Cechner sepsal příslušný díl ke Kaplicku, takže správně by mělo být:
Antonín Cechner, Soupis památek historických a uměleckých v politickém okresu Kaplickém. Praha 1921.
Mám k dispozici skeny tohoto díla, kde jsou i pěkné obrázky včetně rytiny G. de Groose, která asi zachycuje i původní podstavec odevzdaný r. 1810. Pokud bude zájem, můžu poskytnout k doplnění článku
- A. Cechner není autorem celého Soupisu památek, jak by mohlo vyplývat z uvedené citace, to bylo mnohasvaznové dílo a A. Cechner sepsal příslušný díl ke Kaplicku, takže správně by mělo být:
Antonín Cechner, Soupis památek historických a uměleckých v politickém okresu Kaplickém. Praha 1921.
Mám k dispozici skeny tohoto díla, kde jsou i pěkné obrázky včetně rytiny G. de Groose, která asi zachycuje i původní podstavec odevzdaný r. 1810. Pokud bude zájem, můžu poskytnout k doplnění článku
- elizabeth
- Vévodkyně
To asi těžko, pouze v okrese Kaplickém, protože je také zcela jistě autorem ”Soupisu památek uměleckých a historických v politickém okresu Broumovském” z roku 1930 a také Soupisu památek historických a uměleckých v politickém okresu Novopackém (Praha, 1909) a zřejmě nejen v městské knihovně v Rakovníku mají k prezenčnímu vypůjčení také Soupis památek historických a uměleckých v království českém od pravěku do počátku XIX. století, díl první z roku 1911 a druhý z roku 1913 (viz. Knihovna Rakovník)Zany píše:ještě k tomu článku o Závišovu kříži
Zany, neměla být připomínka spíš u článku než zde?
ale já nenapsal, že je autorem jen toho Kaplickaelizabeth píše:To asi těžko, pouze v okrese Kaplickém

- a tady interně na fóru se mi to zdálo příhodnější...
- a ty obrázky teda asi nechceš...?
- elizabeth
- Vévodkyně
Obrázky bych chtěla ale nějak se mi po té poslední anabázi ( kolik jsi s tím měl práce) nechtělo to po Tobě žádat.Zany píše:ale já nenapsal, že je autorem jen toho Kaplickaelizabeth píše:To asi těžko, pouze v okrese KaplickémJestli se nepodílel i na ostatních dílech jsem neověřoval, bo se mi to nezdálo podstatné, pro ten článek je relevantní pouze to Kaplicko. Kompletní sérii mají i tady v pražské městské knihovně, svého času byly alespoň nějaké díly i absenčně, bohužel už nejsou.
- a tady interně na fóru se mi to zdálo příhodnější...
- a ty obrázky teda asi nechceš...?
Dobře ale přesuňme to alespoň do Záviše.
Ant. Cechner je autorem i celé řady dalších: viz Univerzitní knihovna v Olomoucinebo
Knihovna fil. fakulty Karlovy Univerzity
Je ale pravdou, že jsou i další autoři např.
http://knihy.abz.cz/prodej/soupis-pamat ... rachaticky
nebo viz:
http://hostivice-mesto.cz/mesto.php?page=hk&s=historie
A taky jsem našla toto:
http://www.adplus.cz/katalog/titul/soup ... kem-xv-216
škoda, že nemám zbytečné finance, hned bych si ji zakoupila...

Co bys teda navrhoval? Změnit na spoluautor? Já jsem v tý větě jen chtěla přiblížit, kdo byl Ánt. Cechner, už ne to, že tahle citace je přímo z Soupisu památek historických a uměleckých v politickém okresu Kaplickém. Nejsem si totiž jista, kolik lidí ví, kdo Ant. Cechner vůbec byl.

to si nějak nevybavuju na nějakou anabázielizabeth píše:Obrázky bych chtěla ale nějak se mi po té poslední anabázi ( kolik jsi s tím měl práce) nechtělo to po Tobě žádat.

to je šílená pálka, tuhle přinesl na KAS Úlovec asi tři díly a chtěl za ně pár stovvek, určitě mnohem míň než v té Dlážděnéelizabeth píše:A taky jsem našla toto:
http://www.adplus.cz/katalog/titul/soup ... kem-xv-216
škoda, že nemám zbytečné finance, hned bych si ji zakoupila...
navrhoval bych změnit to na něco ve smysluelizabeth píše:Co bys teda navrhoval? Změnit na spoluautor?
"Antonín Cechner ve 42. díle Soupisu památek věnovaném Kaplicku píše:
„Blíže levé strany jest v dlažbě žulová deska, zdobená třemi pětilistými růžemi, pod níž dle tradice prý pochováno jest tělo Záviše z Falkenštejna“
(A. Cechner: Soupis památek historických a uměleckých v království českém od pravěku do počátku XIX. století, XLII. Politický okres Kaplický, Archaeologická kommisse při České akademii, Praha 1921)
mj. se tam zmiňuje i o odlišném uložení Závišovy hlavy:
„Blíže levé strany jest v dlažbě žulová deska, zdobená třemi pětilistými růžemi, pod níž dle tradice prý pochováno jest tělo Záviše z Falkenštejna“. Hlava uložena dle téhož pramene do levé zdi
- elizabeth
- Vévodkyně
A co tato formulace:
Antonín Cechner, jenž je jedním z autorů mnohasvazkového díla "Soupis památek historických a uměleckých v království českém od pravěku do počátku XIX. století", ve 42. díle tohoto Soupisu památek, věnovaném Kaplicku, píše: „Blíže levé strany jest v dlažbě žulová deska, zdobená třemi pětilistými růžemi, pod níž dle tradice prý pochováno jest tělo Záviše z Falkenštejna“. Hlava uložena dle téhož pramene do levé zdi.
A díky za obrázky...
Antonín Cechner, jenž je jedním z autorů mnohasvazkového díla "Soupis památek historických a uměleckých v království českém od pravěku do počátku XIX. století", ve 42. díle tohoto Soupisu památek, věnovaném Kaplicku, píše: „Blíže levé strany jest v dlažbě žulová deska, zdobená třemi pětilistými růžemi, pod níž dle tradice prý pochováno jest tělo Záviše z Falkenštejna“. Hlava uložena dle téhož pramene do levé zdi.
A díky za obrázky...

nove clanky
Já bych tu chtěla vyseknout poklonu Kateřině i Elisabeth za nové články - páč se mi nevimproč vůbec nedaří připojit jakýkoliv komentář ke kterémukoliv článku...
takže holky - moc pěkný počtení, jen tak dál!... =D>
takže holky - moc pěkný počtení, jen tak dál!... =D>

- Ježek
- Král
èlánky výhledovì
Teď bude článek od Katky - II. díl JL, pak bych mohl dát zase úryvek z Galla anonyma (30.3.)
Po srazu tam můžeme zveřejnit refaráty.
Ale jak ty 3 týdny mezitím?
Re: èlánky výhledovì
Tak ja muzu sesmolit neco o Polabanech - koneckoncu mam k tomu ted doma hodnotnou literaturuJežek píše:Teď bude článek od Katky - II. díl JL, pak bych mohl dát zase úryvek z Galla anonyma (30.3.)

-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 10 Odpovědi
- 11122 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od slavicekvac