Tak tohle se vyřešilo "samo", dřív než jsem to začal řešit já.Ježek píše:Jak si někteří všimli, tak upozornění chodí z jiné mailové adresy, tak na to se podívám.
Technické připomínky k fóru
Moderátoři: elizabeth, Zany, Ježek, Katerina
- Ježek
- Král
- Has thanked: 152 times
- Been thanked: 41 times
Re: Technické připomínky k fóru
Historia to relacja, większością kłamliwa, ze zdarzeń, większością nieistotnych, zdawana nam przez historyków, większością durniów.
- elizabeth
- Vévodkyně
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 5 times
Tak a ještě jednou jsem si všimla, že jsem pitomá , protože jak provádíme ty nutné úklidy, tak se nám mění čísla stran a jednotlivých příspěvků ve fórech, takže občas některé odkazy ukazují nesmyslně. Našla jsem na monasterium. net totiž Přemyslovu listinu z Neuburgu u Pasova a protože mám i její překlad, chtěla jsem obojí mrsknout do staršího příspěvku (proč plevelit fórum novým) a zjistila, že odkaz, na který to chci dát je na úplně jiný příspěvek, fajn... Budu se to snažit opravit, ale pokud na to někdo narazí, chci ho poprosit, aby mě upozornil. Předem díky.
"Prima lex historiae est, ne quid falsi dicere audeat" (Cicero)
- Ježek
- Král
Podle mne tohle jde absolutně cílit, když se klikne na ten list přes slovem Napsal v záhlaví příspěvku, pak by se měla dostat absolutní adresa příspěvku.elizabeth píše:Tak a ještě jednou jsem si všimla, že jsem pitomá , protože jak provádíme ty nutné úklidy, tak se nám mění čísla stran a jednotlivých příspěvků ve fórech, takže občas některé odkazy ukazují nesmyslně. Našla jsem na monasterium. net totiž Přemyslovu listinu z Neuburgu u Pasova a protože mám i její překlad, chtěla jsem obojí mrsknout do staršího příspěvku (proč plevelit fórum novým) a zjistila, že odkaz, na který to chci dát je na úplně jiný příspěvek, fajn... Budu se to snažit opravit, ale pokud na to někdo narazí, chci ho poprosit, aby mě upozornil. Předem díky.
Historia to relacja, większością kłamliwa, ze zdarzeń, większością nieistotnych, zdawana nam przez historyków, większością durniów.
- Ježek
- Král
Než pořeším nějakou kvalitní protispamovou obranu, tak nové uživatele budu muset aktivovat já. Současně nebude fungovat anonymní příspívání (tímto se anonymům omlouvám).
- Zany
- Vévoda
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 2 times
tak tam nastav nějakou otázku, kterou odpoví jen průměrně inteligentní Čech, ani robot, ani cizinec. Tohle se řešilo třeba na ebookforu, někdo tam navrhoval otázku "Napiš jméno sběratele propisek na pět"
dobře zmate roboty, když necháš klíčové slovo napsat pozpátku, to robot taky nepochopí nebo něco ve stylu "napiš spisovně vosumdesátpjet"
dobře zmate roboty, když necháš klíčové slovo napsat pozpátku, to robot taky nepochopí nebo něco ve stylu "napiš spisovně vosumdesátpjet"
- Ježek
- Král
Tohle mi tam nefunguje, stejně jako ty slova generovaný z e-knih, takže musim poštelovat někde zdrojovej kód.Zany píše:tak tam nastav nějakou otázku, kterou odpoví jen průměrně inteligentní Čech, ani robot, ani cizinec. Tohle se řešilo třeba na ebookforu, někdo tam navrhoval otázku "Napiš jméno sběratele propisek na pět"
- Ježek
- Král
Aktivování nových uživatelů jsem zrušil, jelikož jsem nahrál protispamovou obranu (běží ale zatím pouze na jednom ze základních vzhledů, který se zobrazuje nyní nezaregistrovaným). Někde mi ale uniká nastavení možnosti přispívání anonymů (s kontrolním úkolem jako při registraci), teoreticky by to mělo jít, prakticky nejde. Zkusím to vyřešit jindy.Ježek píše:Než pořeším nějakou kvalitní protispamovou obranu, tak nové uživatele budu muset aktivovat já. Současně nebude fungovat anonymní příspívání (tímto se anonymům omlouvám).
Aha, chyběla tam jen jazyková sada ikonek.Ježek píše:Aktivování nových uživatelů jsem zrušil, jelikož jsem nahrál protispamovou obranu (běží ale zatím pouze na jednom ze základních vzhledů, který se zobrazuje nyní nezaregistrovaným). Někde mi ale uniká nastavení možnosti přispívání anonymů (s kontrolním úkolem jako při registraci), teoreticky by to mělo jít, prakticky nejde. Zkusím to vyřešit jindy.Ježek píše:Než pořeším nějakou kvalitní protispamovou obranu, tak nové uživatele budu muset aktivovat já. Současně nebude fungovat anonymní příspívání (tímto se anonymům omlouvám).
Pokud se povede odeslat tahle zpráva, tak funguje posílání příspěvků anonymů.
- elizabeth
- Vévodkyně
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 5 times
Máme nějaký vliv na to jaké barvy budou registrovaní uživatelé? Tou světle žlutou nejsou vůbec vidět, původní hnědá byla lepší, o teď světle šedých anonymech ani nemluvě...
"Prima lex historiae est, ne quid falsi dicere audeat" (Cicero)
- Ježek
- Král
Tohle jsem si hrál (zjistil jsem, že něco takovýho je v administraci) a zkoušel, co to udělá. Tu žlutou můžem udělat kompromis, návštěvníky můžu zrušit klidně.elizabeth píše:Máme nějaký vliv na to jaké barvy budou registrovaní uživatelé? Tou světle žlutou nejsou vůbec vidět, původní hnědá byla lepší, o teď světle šedých anonymech ani nemluvě...
- Ježek
- Král
Aby roboti neprolamovali obranu v důsledku čehož jsem musel aktivovávat nové uživatele ručně (což jsem od května dělal).Viola píše:Možná tu budu za hlupáka, ale proč se fórum změnilo?
Ty barvičky jen z mého rozmaru.
- Ježek
- Král
Mě to jde jen pomalu občas, ale to je pomalym netem.KOMOŃ píše:Jsem sám, komu to občas spadne???
Včera a dnes se mi ukázala nějaká chyba přímo na stránkách.Ježek píše:Mě to jde jen pomalu občas, ale to je pomalym netem.KOMOŃ píše:Jsem sám, komu to občas spadne???
Bez piva to není ono.
- Ježek
- Král
Jaká?KOMOŃ píše:Včera a dnes se mi ukázala nějaká chyba přímo na stránkách.Ježek píše:Mě to jde jen pomalu občas, ale to je pomalym netem.KOMOŃ píše:Jsem sám, komu to občas spadne???
Nějaký eror.Já to pak shodím a znova se už připojim.Ale jde to pomalu.Až to bude znova, tak to okopíruju.Ježek píše:Jaká?
Bez piva to není ono.
Já sice neumím vkládat obrázky, ale mám screen, když to spadne.KOMOŃ píše:Nějaký eror.Já to pak shodím a znova se už připojim.Ale jde to pomalu.Až to bude znova, tak to okopíruju.Ježek píše:Jaká?
Bez piva to není ono.
Zdravím, stále se mi zobrazují špatně některá písmena jako například č, ř a podobně. Nejde s tím něco udělat. Nebo jak to nastavit, aby to bylo O.K.?