zaverem bych se chtela omluvit za me opomijeni hacku a carek, protoze se teprve ucim psat vsemi 10 :oo ps:
Moderátoři: elizabeth, Katerina, Ježek
Děvče zlatý, teprve teď jsem si uvědomila, že vůbec neznám zdroj těchto zpráv. Kdepak jsi to vyhrabala?acoma píše:Celkem Anežka způsobila 27 zázraků, jeden ještě za života. Třemi nejdůležitějšími posmrtnými byly ty spojené s královskou rodinou.
Ahojky, vítáme Tě tu a vůbec nevadí, že ještě nepíše všemi 10Anonym píše:blazenine mladi je velmi malo udajů, a proto je otazkou zda opravdu byla spriznena s premyslovci, jedine co se vi, je ze po jeji smrti odjizdi malir mirano a andreo saramaty do cech, aby oznamili smrt kralovske dcery
Určitě, jiný smysl to zřejmě nemělo - podívejme se třeba na (muže) Templáře...Katerina píše:Ohledně těch sexuálních výstředností, to zřejmě byl nějaký obecně používaný výmysl , pokud se chtělo poukázat na kacířství, kde byly představitelkami ženy...
stejně to zavedlo katolické homosexuálstvo jakožto výraz bezbřehé závistiViola píše:Určitě, jiný smysl to zřejmě nemělo - podívejme se třeba na (muže) Templáře...Katerina píše:Ohledně těch sexuálních výstředností, to zřejmě byl nějaký obecně používaný výmysl , pokud se chtělo poukázat na kacířství, kde byly představitelkami ženy...
Tohle jsem ti zkopírovala z Jana P., kam jsem to psala před časem :Jan se měl narodit jako pohrobek , přesné datum nemám , 1290. Dle Midlands, a zatím jsem neměla možnost si to jinde ověřit, jeho matka Anežka přesídlila po smrti svého muže na hrad Brugg v Aargau.Viola píše:Anežka Přemyslovna, dcera Přemysla II. - víme, na co zemřela a kdy se vrátila do Prahy? Myslím, že Vlček její ostatky nezkoumal, nebo ano?
Jestli to je Kunhutaacoma píše:Koukala jsem ted do Vlcka a nic o Anezce nenasla. Delal ale treba jeji sestru Kunhutu...
Anežka Česká je pro oficiální odlišení světic - od Anežky Římské.Celkem mě vždycky mate toto spojení, jelikož Přemysloven bylo víc a Anežek nepočítaně i u Přemyslovců.
Zajímalo by mě, jestli není původnější její jméno jako Anežka Česká? Jaké příjmení se obecněji vžilo v minulosti? (Kromě toho, že se ve středověku ještě nehrálo tolik na příjmení...)
(sv.Anežka Česká.)
Myslím, že v případě všech Anežek, o kterých mluvíš, je správné říkat Anežka Česká i Anežka Přemyslovna, jde jen o to, jaký je vžitý název pro tu či onu. Je to tak i u ostatních rodů, třeba Oldřich Sponheimský=Korutanský, nejlepší podle mě bude sv. Anežka
Ostatky prakticky nejsou. Klarisky ji zřejmě vyzvedly v době husitských válek a odvezly do Panenského Týnce. Podle mě je tam dosud, v centrálním hrobě, což byl tip Borkovského. Nikdo nezkoumal. Z Anežky České jsou pouze ostatky darované Karlem IV do Španěl. V Escorialu je snad lopatka a klíční kost.Viola píše:Anežka Přemyslovna, dcera Přemysla II. - víme, na co zemřela a kdy se vrátila do Prahy? Myslím, že Vlček její ostatky nezkoumal, nebo ano?
Ano to je přesně ono. Jsou tam malé díry po lešení a pak velké díry trámových jak říkáš kapes. Teprve od nich nahoru jsou pilíře. A tyhle kapsy jsou součástí stavby, nejsou dodatečně vytesané. Ergo soudím, že tam trámy byly v době stavby a že to byl strop kostela v provozu. A nejsou to právě zmíněné zbytky po lešení, jako jsou z vnější strany. Jsou velké a pravidelné. Na velké překlady stropu. Až budu mít v chodu PC, pošlu svoje fotky.Zany píše:Není mi jasné, o jakých pilířích až od patra a otvorech pod nimi mluvíš. Já tam vidím jen několik řad běžných trámových kapes.
Kde jste došel k tomu, že se provozovaly bohoslužby a že došlo k vysvěcení ???slavicekvac píše:Ano to je přesně ono. Jsou tam malé díry po lešení a pak velké díry trámových jak říkáš kapes. Teprve od nich nahoru jsou pilíře. A tyhle kapsy jsou součástí stavby, nejsou dodatečně vytesané. Ergo soudím, že tam trámy byly v době stavby a že to byl strop kostela v provozu. A nejsou to právě zmíněné zbytky po lešení, jako jsou z vnější strany. Jsou velké a pravidelné. Na velké překlady stropu. Až budu mít v chodu PC, pošlu svoje fotky.Zany píše:Není mi jasné, o jakých pilířích až od patra a otvorech pod nimi mluvíš. Já tam vidím jen několik řad běžných trámových kapes.