Historické Romány
Moderátor: Ježek
hezkej støedovìkej román z Katalánska
Prožitek není to, co se vám stane, prožitek je to, jak naložíte s tím, co se vám stalo!
-
- Královna
- Been thanked: 1 time
Pro Betty a další pøíznivce
relaxačních historických románů - se oznamuje, že vylša další Vondruškova historická detektivka s královským prokurátorem Přemysla Otakara II. Oldřichem Pluhem - Román o růži.
myslím, že už asi 9.tá v pořadí, mám je všechny - strukturu to vždycky má jako Soudce Ti - tři záhady v jedné knize - vyšetřuje královský prokurátor .
Celkem dobře napsané a na odpočinek ve středověku jako dělané.
myslím, že už asi 9.tá v pořadí, mám je všechny - strukturu to vždycky má jako Soudce Ti - tři záhady v jedné knize - vyšetřuje královský prokurátor .
Biau seigneur, je vous prie chiérement et par la foi que vous me devés, que vous me menés si avant en bataille que je puisse férir un coup d´espée.
- elizabeth
- Vévodkyně
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 5 times
Re: Pro Betty a další pøíznivce
Jdu se po ní podívat...Katerina píše:relaxačních historických románů - se oznamuje, že vylša další Vondruškova historická detektivka s královským prokurátorem Přemysla Otakara II. Oldřichem Pluhem - Román o růži.
"Prima lex historiae est, ne quid falsi dicere audeat" (Cicero)
-
- Královna
- Been thanked: 1 time
Re: Pro Betty a další pøíznivce
Předchozích 9 mohu zapůjčit, už jsem tím nakazila kolegu z práce, který se jinak o historii nezajímá, a zhltal všechny , pěkně postupně. Tu poslední jsem ještě nezačala číst , ale těším se, jak bude chvilka ....elizabeth píše:Jdu se po ní podívat...Katerina píše:relaxačních historických románů - se oznamuje, že vylša další Vondruškova historická detektivka s královským prokurátorem Přemysla Otakara II. Oldřichem Pluhem - Román o růži.
Biau seigneur, je vous prie chiérement et par la foi que vous me devés, que vous me menés si avant en bataille que je puisse férir un coup d´espée.
Inkvizitor
Inspirována povídáním s finským "inkvizitorem" jsem si zapůjčila v knihovně vynikající román - Inkvizitor od německého autora Siegfrieda OBERMEIERA. Působivá mozaika několika lidských osudů na konci středověku. Rozhodně stojí za čas strávený v posteli.
PS. napsal také Mezi touhou po moci a zbožností : životy hříšných papežů - dějiny papežství, které se zaměřují zejména na ty osobnosti, které se svými skutky zpronevěřily poslání hlavy církve a zástupce Boha na zemi.
PS. napsal také Mezi touhou po moci a zbožností : životy hříšných papežů - dějiny papežství, které se zaměřují zejména na ty osobnosti, které se svými skutky zpronevěřily poslání hlavy církve a zástupce Boha na zemi.
Prožitek není to, co se vám stane, prožitek je to, jak naložíte s tím, co se vám stalo!
Re: Historické Romány
Já mohu doporučit knihy Kena Folletta.
Pilíře země a volné pokračování (ovšem přibližně o 150 let později) Na věky věků.
Pilíře země a volné pokračování (ovšem přibližně o 150 let později) Na věky věků.
"Dum spiro spero."
- elizabeth
- Vévodkyně
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 5 times
Na věky věků byla strašná nuda, aspoň pro mě. Knihu jsem tady již hodnotila v tomto příspěvku (ihned po Zanyho doporučení )- přečetla jsem sice během dovolené, ale jak vidno, nebavilo mě to.Manunecka píše:Já mohu doporučit knihy Kena Folletta.
Pilíře jsem jen viděla jako seriál ale nečetla, Na věky věků mě od Folletových románů navěky odradilo.
"Prima lex historiae est, ne quid falsi dicere audeat" (Cicero)
Přiznávám i mě trvalo druhý díl přečíst "věky věků" ale Pilíře země jsem četla jedním dechem.elizabeth píše:Na věky věků byla strašná nuda, aspoň pro mě.
"Dum spiro spero."
- Ježek
- Král
- Has thanked: 174 times
- Been thanked: 43 times
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Historia to relacja, większością kłamliwa, ze zdarzeń, większością nieistotnych, zdawana nam przez historyków, większością durniów.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek