Každý hrad se dá vyfotit tak, jak to málokdo zná Taky docela známé místo, žádná maličkost.Laurentius píše:Tak to jsem nestihnul . Ale Burgelin / Purgelin (tj. Křivoklát) jsem poznal po delším přemýšlení, kde jsem ty věže už sakra viděl. Možná jsi neměl psát, že je to super známý hrad.
Spoznaj HRAD!
Moderátor: Zany
-
- Vévoda
- Been thanked: 3 times
Re: Spoznaj HRAD!
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
- Vévoda
Jsi velmi dobrý! Jsou to Velhartice zezadu z příkopu. Zepředu je pozná každýTindo píše:Velhartice
slavicekvac: Poznal jsem to podle toho, že většina dochovaných mohutných obdélných věží má horní římsu zarovnanou do roviny. Tato věž ne.
Tady je další hrad k poznání.
Nápověda: Není to žádné zapomenuté či neznámé místo. Hrad vystupoval i v seriálu Štíty království českého.
-
- Vévoda
Tohle neznám.Tindo píše:slavicekvac: Poznal jsem to podle toho, že většina dochovaných mohutných obdélných věží má horní římsu zarovnanou do roviny. Tato věž ne.
To je fakt, tenhle donjon má ještě kus nahoře. Taky neznám jiný takový.
-
- Vévoda
-
- Vévoda
Tak přidám, jen nádvoří, stará část dnes renezanční, dříve gotická.slavicekvac píše:Tak odtuď opravdu nevím. Jinak jistě.koiko píše:Kost
- Zany
- Vévoda
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 2 times
Myslím, že bys neměl zadávat další hádanku, pokud jsi neuhodl tu předchozí, alespoň tak jsem pochopil zadání téhle poznávačky - kdo uhodne, zadává další hádanku a tak pořád dokola.slavicekvac píše:Tak přidám, jen nádvoří, stará část dnes renezanční, dříve gotická.
- Ježek
- Král
- Has thanked: 178 times
- Been thanked: 45 times
Já to napíšu takhle, Zany je jiná liga, tohle je spíš soutěž pro nás castellogický smrtelníky.
Takže pěkně postupně, nejprv ten od Tinda ...
Takže pěkně postupně, nejprv ten od Tinda ...
Historia to relacja, większością kłamliwa, ze zdarzeń, większością nieistotnych, zdawana nam przez historyków, większością durniów.
- Laurentius
- Kníže
- Been thanked: 6 times
Od Tinda už psal vrchní kasteolog, že je to Hrádek. Hrádek v Kutné Hoře. Je to spíš tvrz nebo opevněné patricijské sídlo. Bez Zanyho úplně bez šance, že bych to poznal.
- Ježek
- Král
- Has thanked: 178 times
- Been thanked: 45 times
Já šel na začátku září okolo Stydim se
Historia to relacja, większością kłamliwa, ze zdarzeń, większością nieistotnych, zdawana nam przez historyków, większością durniów.
- Zany
- Vévoda
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 2 times
to asi těžko, když jde o dva úplně jiné hradykoiko píše:né, to není další hádanka, jen přidává nápovědu.....
já se takových poznávaček už neúčastním, ono se to obvykle zvrhne v trumfování v tom, kdo najde nejnemožnější záběr z nejnemožnějšího úhlu, aby to místo bylo co nejméně poznat. Na jednom fóru takhle fungovalo poznávání letadel - nejdřív celkem běžné tipy, pak ty méně známe, potom ty, které vzlétly třeba jen v jednom prototypu a teď už přešli na vyšší level a hádají éro podle kokpitu a budíků na přístrojové desce. Za chvíli asi budou poznávat letadla podle tvaru podvozkového kolečka....
Já moderuji soutěž poznej bankovku - obden vkládám bankovku, kde jsou vyretušované identifikační znaky -název státu a měna - a právě toto se musí poznat, odkud bankovka pochází a co je to za měnu. Samozřejmě se to týká všech bankovek světa. Soutěž jede druhým rokem a jedna kolegyně jak píšeš přešla o level hore, píše i katalogové určení..., ale to je bez bodu. To jsme trošku odbočily od této soutěže spoznaj hrad. K tomuto bych chtěl napsat toliko - každým rokem navštěvuji s rodinou několik hradů a zámků na dovolených a chci tomu naučit i dceru, které bylo 5 let, aby poznala naší historii. Dovolené vybíráme vždy podle typu - musí být v okolí hrady, zámky, nějaké to plavání, turistika, rádi couráme po lesích../Č.Ráj je super na toto/Zany píše:to asi těžko, když jde o dva úplně jiné hradykoiko píše:né, to není další hádanka, jen přidává nápovědu.....
já se takových poznávaček už neúčastním, ono se to obvykle zvrhne v trumfování v tom, kdo najde nejnemožnější záběr z nejnemožnějšího úhlu, aby to místo bylo co nejméně poznat. Na jednom fóru takhle fungovalo poznávání letadel - nejdřív celkem běžné tipy, pak ty méně známe, potom ty, které vzlétly třeba jen v jednom prototypu a teď už přešli na vyšší level a hádají éro podle kokpitu a budíků na přístrojové desce. Za chvíli asi budou poznávat letadla podle tvaru podvozkového kolečka....
-
- Vévoda
Souhlasím, nechal jsem se strhnout. Je to Blatná.Zany píše:Myslím, že bys neměl zadávat další hádanku, pokud jsi neuhodl tu předchozí, alespoň tak jsem pochopil zadání téhle poznávačky - kdo uhodne, zadává další hádanku a tak pořád dokola.slavicekvac píše:Tak přidám, jen nádvoří, stará část dnes renezanční, dříve gotická.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3 Odpovědi
- 5655 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Laurentius
-
- 1 Odpovědi