Výlety a výpravy
Moderátoři: elizabeth, Zany, Ježek, Katerina
Re: Výlety a výpravy
Ahojte lidicky
Tak já bych snad taky toho 5. 6. mohla - zrovna jsem se sem šla podívat, jestli něco nechystáte... a vono jo! super
Tak já bych snad taky toho 5. 6. mohla - zrovna jsem se sem šla podívat, jestli něco nechystáte... a vono jo! super
Tekla. Z pekla? Kdepak! Z nebe. Trochu to tam zebe...
5.6. se snad konečně přidám. 6.6. už zase jedu na Slovensko. Doufám, že to vyjde.
Všechno je jinak.
Poznávej cesty Páně.
Poznávej cesty Páně.
-
- Královna
- Been thanked: 1 time
No , tak já doufám, že taky pojedu a dotaz k programu - nezvládli bychom do toho zpracovat i basiliku v Tismicích ??Zany píše:No, považujme tedy termín za daný a pojďme se bavit o programu
Biau seigneur, je vous prie chiérement et par la foi que vous me devés, que vous me menés si avant en bataille que je puisse férir un coup d´espée.
-
- Královna
Aha, tak nic. Já tam ještě nebyla , ale nevadí.Zany píše:Katko, zatím byla řeč o místech na SZ od Prahy, Tismice jsou na opačnou stranu... a nebyli jsme tam už?
Biau seigneur, je vous prie chiérement et par la foi que vous me devés, que vous me menés si avant en bataille que je puisse férir un coup d´espée.
-
- Královna
Asi nepleteš, to jen mě mate ten StaroGermán s dlouhým jménem, ale nedojeli jsme tam, že ?? To byla ta deštivá výprava na Tuchoraz ?? ?????Zany píše:jo jo, to je ono...a mám pocit že tam Katka byla taky, ale možná se pletu
-
- Královna
CHmm, CHmmm .. můj život se stává stále zajímavějším .. vypadá to, že každá informace a zážitek ted pro mě budou neustále nové ..Zany píše:tuším jsme tam i dojeli, ale přes slejvák to hned zabalili
Ale pomozte mi trochu, prosím, vím, že pršelo a stáli jsme před nějakým kostelem , který měl vzadu apsidu , a ta zed byla myslím trochu pobořená ??
Ale Tismice mají dvě věže , že ? Já si nemůžu vzpomenout , že by je mělo to, před čím jsme stáli . A jsou u Kolína !
A ještě si pamatuji, že jsme s duli stáli před takovou tou turistickou mapou okolí a že jsem tam objeila vesnici, co se jmenuje podobně jako jeden ze straých kmenů - Lemuzi ??
A proč mám pořád ten pocit, žetohle bylo spíš směr jako od Praha - východ na Mladou Boleslav .. ?
To je hrozné toto, začínám si připadat jako blb ..
- Viola
- Královna
- Has thanked: 29 times
- Been thanked: 8 times
To bylo tak - původně jsme chtěli jet na Michalovice, jestli se nemýlím, pak se to domluvilo tím směrem na Kolín. Byli jsme v Tuchorazi, jenže tam už pršelo, Ty jsi měla tenisky mokrý od trávy, a potom začal parádní slejvák. Jo ještě předtím jsme někde kufrovaly a Duli si nás autem našla. potom jsme jeli mrknout na tu baziliku, která se rozpadá, tam už lilo fakt hodně, takže my dvě jsme jely potom k Tobě si usušit boty, Duli jela domů a zbytek nevím, možná jel ještě na nějaký kostel...
-
- Královna
DÍKKKKKKYYYYYYYYYYY!!! Ještě, že tě mám..Viola píše:To bylo tak - původně jsme chtěli jet na Michalovice, jestli se nemýlím, pak se to domluvilo tím směrem na Kolín. Byli jsme v Tuchorazi, jenže tam už pršelo, Ty jsi měla tenisky mokrý od trávy, a potom začal parádní slejvák. Jo ještě předtím jsme někde kufrovaly a Duli si nás autem našla. potom jsme jeli mrknout na tu baziliku, která se rozpadá, tam už lilo fakt hodně, takže my dvě jsme jely potom k Tobě si usušit boty, Duli jela domů a zbytek nevím, možná jel ještě na nějaký kostel...
- Zany
- Vévoda
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 2 times
A to mi připomíná - co ty Michalovice? Nebo si tam mám zajet sám??Viola píše:To bylo tak - původně jsme chtěli jet na Michalovice, jestli se nemýlím, ...
-
- Královna
Nevyhrožuj - my tě doprovodíme, akorát že ta malá černá kasteloložka už první průzkum neprovede .. .Zany píše:A to mi připomíná - co ty Michalovice? Nebo si tam mám zajet sám??Viola píše:To bylo tak - původně jsme chtěli jet na Michalovice, jestli se nemýlím, ...
- Ježek
- Král
- Has thanked: 174 times
- Been thanked: 43 times
Jo, tam by se mohlo jectZany píše:A to mi připomíná - co ty Michalovice? Nebo si tam mám zajet sám??Viola píše:To bylo tak - původně jsme chtěli jet na Michalovice, jestli se nemýlím, ...
Historia to relacja, większością kłamliwa, ze zdarzeń, większością nieistotnych, zdawana nam przez historyków, większością durniów.
-
- Vévoda
- Been thanked: 3 times
Takže tohle je myslitelný seznam? Nebo je názor ještě jiný, jinam, či další místa?Zany píše:z Neratovické farnosti především Libiš (sv. Jakub)- tam mám poznamenané klenby, konzoly, malby, kružby, náhrobník, sanktuarium, portály
dále
Kojetice (sv. Vít) - klenba, svorníky, konzoly, sanktuarium, sedile, malby, portál
Lobkovice (Nanebevzetí Panny Marie) - klenba, svorník, konzoly, epitaf, portál, sanktuarium, zvonice
Hostín u Vojkovic (Nanebevzetí Panny Marie) - kružby, klenba, přípory, konzoly, sanktuarium, sedile, portál
Jakmile bude většinová shoda, začnu vyjednávat. Má někdo návrhy mimokostelní? Například hradiště doby starohradištní - můj stálý zájem. Doufám, že se na seznamu utřeseme do zítra, v sobotu jedu na funus do Litoměřic, tak toho moc nevyřídím, a v neděli jsou faráři vesměs nedostupní.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2 Odpovědi
- 5761 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Wladislaus
-
- 0 Odpovědi