Na listině nejspíš nejsou děti uvedený. Petr neměl ze prvního svého manželství žádné potomky, nebo snad jen Ladislava. V té době se oženil podruhé s Kateřinou Haťnanskou z Hatného. Proto sepsal tu listinu. A jeho děti se údajně podle Lukačky připomínanají 1470 (kromě Jana). Potom se všechny vyskytují roku 1481 v listině, ale vůbec jsem nepochopil jestli vůbec Ladislav a Jan žijou.
Já furt nevím jestli to vůbec sedí časově.mmac píše: ↑31 srp 2023 04:47 Podle výše uvedeného kajícně uznávám, že se opravdu jednalo jen o jednoho Petra, Ladislavova syna a otce Anny ... je mi ale podezřelý jeho věk. Roku 1412 byl plnoletý, způsobilý k právním úkonům (tedy minimálně 16-ti letý) a podle Lukačky zemřel roku 1475. Tedy minimálně ve věku 79 let. Buď je někde chyba v dataci nebo byl na svou dobu rekordman ... ale budiž, možné to samozřejmě je. Svého bratra by tak přežil o cca 40 let ...
1) Tomáš, jako nejstarší syn se narodil nejpozději 1362, aby se mohl 1397 stát biskupem. Synko byl snad druhorozený (někdy je zase uváděn na místě čtvrtém. Tak snad se narodil někdy okolo 1360-5.
2) Jako mohl do roku 1481 stihnout Ladislava, aby on stihl Petra roku 1496 (nebyl ale nejstarší). Ale přijde mi to nepravděpodobné- muži se spíš ženili později.