To jsou velice vágní vyjádření. U nás na vsi se říká: "Myslet si něco, znamená prd vědět." (Teda ono se to říká daleko jadrněji...)Georg píše:Myslím ,že ta čísla jsou značně nadsazená.Když vezmu to,že každý kdo se vrátil nárokoval své újmy a to včetně náklady na léčení drážď.lékaři,nebo polní oltář,klobouk či uzdu koně,myslím,že ten soupis je dost přesný.I když vezmu v úvahu ,že je to jen z účetních knih Zhořelce a ne celého šestiměstí,tak na 750 to nevypadá...
Já jsem vycházel z údajů našeho předního medievalisty a husitologa Petra Čorneje (tento zdroj je u mého příspěvku dokonce uveden). A nezlob se na mne, po něm já to přezkoumávat nebudu. A přepočítávat už vůbec ne! Doporučil bych každému zvláště si povšimnout např. údaje 1096 glév. Toto naprosto konkrétní(!) číslo si prof. Čornej jistě nevycucal z prstu, ale "vyčetl" z relevantních dobových pramenů. Zahraničních. "Tuším" německých. A ještě něco. Tyto poslední Čornejovy badatelské závěry by byly ještě v docela nedávné době zpochybňovány naopak jako velmi podhodnocené...
P.S. Já však spíše než k počtům očekával vyjádření k oné legendě, tj. jak to bylo vlastně s tím pobíjením vzdávajících se Němců. To tebou uváděná regesta neuvádí?...