Pokec o knihách
Moderátoři: elizabeth, Zany, Ježek, Katerina
- elizabeth
- Vévodkyně
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 5 times
Re: Pokec o knihách
Včera (no spíše dnes, nevím kolik, ale určitě dost desítek minut po půl noci) dočtena nová Fidelma, Vykoupení krví. Komentář ke knize je k přečtení zde.
Viníky jsem sice odhalila, ale zvláště u druhého z nich neodhadla motiv, protože... a vlastně nic, jelikož při vysvětlení by spoiler...
Viníky jsem sice odhalila, ale zvláště u druhého z nich neodhadla motiv, protože... a vlastně nic, jelikož při vysvětlení by spoiler...
"Prima lex historiae est, ne quid falsi dicere audeat" (Cicero)
- Viola
- Královna
- Has thanked: 29 times
- Been thanked: 8 times
Už jste četli nového Niedla Krajina nočních jezdců? Zany? Mám to rozečtené a nějak mi to přijde o dost horší, než ty tři předchozí díly.
- Zany
- Vévoda
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 2 times
Chtěl jsem si vzít do parády Spěváčkovy lucemburské monografie, ale děs běs - probíral jsem se jimi v několika knihovnách a nenarazil jsem na jediný výtisk, který by nebyl podtrhaný :-/
- Viola
- Královna
Mám doma Jana Luc. a Krále diplomata, tak můžu půjčit. U rodičů možná bude ještě Václav a Karel.Zany píše:Chtěl jsem si vzít do parády Spěváčkovy lucemburské monografie, ale děs běs - probíral jsem se jimi v několika knihovnách a nenarazil jsem na jediný výtisk, který by nebyl podtrhaný :-/
- Viola
- Královna
Brzy vyjde historický román, první díl série o Anglii po Hastingsu:
http://www.ivysehrad.cz/kniha/ve-znameni-mece/" onclick="window.open(this.href);return false;
Autorova stránka zde: http://www.jamesaitcheson.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.ivysehrad.cz/kniha/ve-znameni-mece/" onclick="window.open(this.href);return false;
Autorova stránka zde: http://www.jamesaitcheson.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Zany
- Vévoda
Povídej, přehánějViola píše:Bohužel.Zany píše:Znáte tohohle autora?
Pavel Hrdlička
- Viola
- Královna
Jako bohužel ne.Zany píše:Povídej, přehánějViola píše:Bohužel.Zany píše:Znáte tohohle autora?
Pavel Hrdlička
![Smile :)](./images/smilies/icon/smile.gif)
- Ježek
- Král
- Has thanked: 189 times
- Been thanked: 50 times
Proto máš přehánět ![Smile :)](./images/smilies/icon/smile.gif)
![Smile :)](./images/smilies/icon/smile.gif)
Historia to relacja, większością kłamliwa, ze zdarzeń, większością nieistotnych, zdawana nam przez historyków, większością durniów.
- Zany
- Vévoda
Tak to jo, já to chápal jako bohužel = špatná zkušenost... Četl jsem nedávno jeho prvotinu a celkem se mi to líbilo. Je znát, že hodně využíval Tomkův místopis Prahy, takže se postavy pohybují v reálných místech a i jejich jména bychom zřejmě našli v historických pramenech. Snaží se používat i dobového jazyka, i když ne vždy se mu to stoprocentně daří (občas mu postavy sklouznou do současného jazyka).Viola píše:Jako bohužel ne.
-
- Královna
- Been thanked: 1 time
Jestli je to o tom tovaryšovi, co vypadal jako pavouk ???Zany píše:Tak to jo, já to chápal jako bohužel = špatná zkušenost... Četl jsem nedávno jeho prvotinu a celkem se mi to líbilo. Je znát, že hodně využíval Tomkův místopis Prahy, takže se postavy pohybují v reálných místech a i jejich jména bychom zřejmě našli v historických pramenech. Snaží se používat i dobového jazyka, i když ne vždy se mu to stoprocentně daří (občas mu postavy sklouznou do současného jazyka).Viola píše:Jako bohužel ne.
![Question :?:](./images/smilies/icon/question.gif)
![Think :think:](./images/smilies/eusa/think.gif)
Biau seigneur, je vous prie chiérement et par la foi que vous me devés, que vous me menés si avant en bataille que je puisse férir un coup d´espée.
- Zany
- Vévoda
Kdepak, to je něco jiného, hlavním hrdinou je staroměstský podrychtář
Smrt nosí rudé škorně
Smrt nosí rudé škorně