Tak to už je trochu moc ... budu to muset trochu ztrávit
A zas jakýsi problém : Beneš z Cvilína ... je někde výslovně uvedeno "z Cvilína" ?? Jakože z toho hradu u Krnova, jestli se tak vůbec jmenoval ... protože jsem narazil na to, že Lobenstein není hrad ale dnešní Úvalno
Ale ještě k tomu Milotovi a jeho držbě Trávníka ... psal jste to (Ježek) 2. 10. - ... Budiš jí (Katruši) vzápětí (1397) zapisuje 300 kop na Trávníku a 200 na Tlumačově ... Předpokládám, že ves Trávník sice patřila ke kvasickému panství, ale Milota po své matce zdědil právě těch 300 kop, což mohla být klidně hodnota celé vesnice (možná tehdy ještě s tvrzí). Mohl se na Tráníku usadit a pak by se psal z Trávníka ... Narazil jsem ještě na toto : ... Tvrz (v Kvasicích) byla v roce 1423 obléhána a poté vypálena, kým a kdo byl její obránce, není přesně známo. K vypálení došlo při tažení husitských vojsk na Moravu v roce 1423, v té době byla vypálena i nedaleká tvrz v Trávníku. Krátce nato ... bla bla.
Milota tedy čistě teoreticky mohl padnout při obraně, ale ne Kvasic, ale Trávníka. Nemusel by se tak vzdávat čestného místa posledního mužského potomka pánů z Kvasic
Snad by to i vysvětlovalo, jak se Trávník ocitl zpátky u Kvasic ...
A ještě. Psal jste (Ježek toho 2. 10.), že ... Kvasice prvně vystupují v pramenech v roce 1248, na listině biskupa Konráda, kdy se podle nich píše Ondřej. Teď jsem kdesi narazil na to, že po Kvasicích se poprvé psal roku 1248 Ondřej, syn Beneše z Benešova !! Chci se přesvědčit, jestli je tam opravdu to "syn Beneše z Benešova", nebo si to zas někdo domyslel, ale nedaří se mi tu Konrádovu listinu najít ... víte kde je k vidění ?