Tak já už fakt nevim

... napřed jsme se tu celkem shodli, že Čeněk z Kamenice biskupovým bratrem nebyl, pak se tu objevilo to "Chonko frater noster dictus de Kamnicz" , kde Čeňka biskup ve stejné listině nazývá bratrem uplně stejně jako Milotu (o Milotovi snad nebudeme pochybovat

), a teď zas Líza tvrdí, že byl biskupovým synovcem (tedy synem některého z biskupových bratrů) ... a jsme zase znova na začátku.
Vychází mi z toho, že přesto že biskup mluví v listině o svých bratrech, v Čeňkově případě užil slovo bratr ve smyslu blízký příbuzný. Jiná věc by byla, kdyby se někde vyskytovala jiná listina, ve které by vystupoval Čeněk jako bratr některého jiného syna Voka z Benešova (myslim tím třeba ... bratři Beneš, Milota a Čeněk ... nebo tak něco), ale o ničem takovém jsem zatím neslyšel ... Takže za současného stavu - Čeněk z Kamenice nebyl bratrem biskupa Tobiáše, Čeněk z Kamenice nebyl synem Voka z Benešova.Tečka.
elizabeth napsala, že Čeněk z Kamenice byl bratrem Tobiáše (Dobeše) z Bechyně, biskupova synovce. S tím synovcem se mi to taky nezdá. Ovlivněn Fr. Dvorských se domnívám, že Dobeš a Čeněk nebyli synové žádného z biskupových bratrů, že jejich otcem byl Drslav (přip. 1283), biskupův bratranec.
Pokud by však byl Drslav (přip. 1283) totožný s Drslavem, synem Beneše ( I. ) z Benešova, byli by bratři Dobeš z Bechyně a Čeněk z Kamenice biskupovými bratranci. Osobně se domnívám, že vzhledem k velkému časovému rozpětí se jedá o dva Drslavy, otce a syna. V rodokmenu by to vypadalo tedy následovně :
1. generace - Beneš ( I. ) z Benešova
2. generace - Drslav ( I. ), syn Beneše I. a strýc biskupa Tobiáše
3. generace - Drslav ( II. ) z roku 1283, syn Drslava I. a biskupův bratranec
4. generace - Dobeš z Bechyně (+ 24. 7. 1307) a jeho bratr Čeněk z Kamenice (asi 24. 8. 1290), synové Drslava II. No a Dobešovi potomci byli páni z Bechyně až po Zbyňka (+ 1389).
Nějaké námitky ??