Rakousko-Uhersko

pravěk, starověk, novověk, moderní období

Moderátor: Ježek

Uživatelský avatar
Ingolf
Král
Příspěvky: 1351
Registrován: 24 srp 2008 12:16
Been thanked: 13 times

Re: Rakousko-Uhersko

Nový příspěvek od Ingolf »

Váš tón na mě působil příliš direktivně, a já si poroučet nenechám (jako Vám se určitě nelíbí, že Habsburci mohli poručet Čechům, co mají dělat :) ). Opakovat pak prosbu v několika větách mi také není potřeba, abych tam nehledal pro změnu tón ironický, stačí se bavit "normálně".
Byla to ode mě hlavně řečnická otázka, a příznávám mířená hlavně na Vás (protože Vás znám narozdíl od jiných znám nejméně a nevím, co všechno můžu čekat), jestli se umíme bavit ve smyslu, jak jsem popsal, nebo jestli půjdeme do diskuse s předem daným postojem, že je nutné obhajovat a propagovat postoje jedné ze stran jako správné..
Něco se pokusím napsat, i když tahle doba není moje parketa, a musím si ji nastudovat, tak až mi vyzbyde čas. Teď pracuji na něčem podobném ohledně vztahu Čechů a Slováků, je to jednak aktuálnější, jednak se v tom vyznám o něco víc než v Habsburcích..
Uživatelský avatar
Ježek
Král
Příspěvky: 3975
Registrován: 01 lis 2005 19:01
Bydliště: Železné Hory/Praha
Has thanked: 43 times
Been thanked: 16 times

Re: Rakousko-Uhersko

Nový příspěvek od Ježek »

Když tak nad tím přemýšlím, tak snad vznik československa na podivné směsi historických a etnických nároků zabránil širší reflexy státoprávního postavení Koruny české. Ztracena byla většina Slezska a obojí Lužice. Tíživější mohla být ztráta kurfiřtského hlasu v důsledku zaníku SŘŘNN a vytvoření Německého spolku, kterému automaticky předsedal Habsburk.
Historia to relacja, większością kłamliwa, ze zdarzeń, większością nieistotnych, zdawana nam przez historyków, większością durniów.

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů