Eliška Přemyslovna
Moderátoři: elizabeth, Ježek, Katerina
Blahořečení
A co říkáte na to, že existuje stránka eliskapremyslovna.cz, která informuje o tom, že se skupina lidí snaží o blahořečení této české královny a dávají ženám vyznamenání za vykonanou činnost jejím jménem. A snaží se i o vyhlášení významného dne 14. května, což jak jistě víme, je den narození Karla IV.. 

-
- Král
- Been thanked: 1 time
Re: Blahořečení
Na svatořečení to nevypadá. Je třeba nepřetržitá úcta, osvědčení heroických křesťanských ctností a pak nějaké to signum.Zlatuli píše:A co říkáte na to, že existuje stránka eliskapremyslovna.cz, která informuje o tom, že se skupina lidí snaží o blahořečení této české královny a dávají ženám vyznamenání za vykonanou činnost jejím jménem. A snaží se i o vyhlášení významného dne 14. května, což jak jistě víme, je den narození Karla IV..
- Viola
- Královna
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Ve mně to teda žádné velké nadšení nevzbuzuje, ale mají tam docela dobré texty.Zlatuli píše:A co říkáte na to, že existuje stránka eliskapremyslovna.cz, která informuje o tom, že se skupina lidí snaží o blahořečení této české královny a dávají ženám vyznamenání za vykonanou činnost jejím jménem. A snaží se i o vyhlášení významného dne 14. května, což jak jistě víme, je den narození Karla IV..

-
- Královna
- Been thanked: 1 time
Asi by mne ani nenapadlo se tam jít podívat, ale nahlodala jsi mne .Viola píše:Ve mně to teda žádné velké nadšení nevzbuzuje, ale mají tam docela dobré texty.Zlatuli píše:A co říkáte na to, že existuje stránka eliskapremyslovna.cz, která informuje o tom, že se skupina lidí snaží o blahořečení této české královny a dávají ženám vyznamenání za vykonanou činnost jejím jménem. A snaží se i o vyhlášení významného dne 14. května, což jak jistě víme, je den narození Karla IV..
No, asi si vymyslím Řád černého kocoura , udělám stanovy . přihlásím je , a pak Vám ho všem udělím, respektive, udělovat ho bude černou packou můj Kocomour.
Vzniklo to v roce 2015, sponzoři Úsvit přímé demokracie a Agrofert a pokud mají moto:
"Přála si sloužit Bohu, musela se ale obětovat své zemi a českému lidu... "
pak je teda něco špatně, netroufám si hovořit za Elišku Přemyslovnu, ale jedno si troufnu říct .. jako Přemyslovna chtěla být především českou královnou.
Lituji mrtvých osobností protože je může zneužít každý .. bohužel ... Zmikunda na ně

Biau seigneur, je vous prie chiérement et par la foi que vous me devés, que vous me menés si avant en bataille que je puisse férir un coup d´espée.
- Viola
- Královna
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Re: Eliška Přemyslovna
Myslela jsem ty odborný.
Spíš si teda říkám, jestli ty dámy-odbornice opravdu pro tento projekt něco napsaly a co je k tomu vedlo, nebo jestli je to odněkud okopírovaný...
Řád černého kocoura.

Řád černého kocoura.

Re: Eliška Přemyslovna
Mám dojem, že zmiňuješ dvě extrémní polohy, tudíž nemůžu úplně souhlasit ani s jednou. Myslím, že jedním ze základních rysů její povahy byla hrdost - byla konec konců představitelkou jediného českého panovnického rodu a její děd ovládal celou střední Evropu. Pocit hrdosti jistě umocňoval i královský titul, na nějž dosáhla, a později možná i vědomí, že je poslední žijící příslušnicí přemyslovského rodu. To jí na jednu stranu dávalo sílu překonávat překážky, na druhou ji o to víc jiné věci ponižovaly (postavení Elišky Rejčky), nebo deptaly (odebrání dětí). Takže určitě ne hysterka!!! (Ale já jsem její obdivovatel, takže neobjektivní nadšenec
).

-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek