Opsala jsem to pokud možno přesně, ale ne doslova.
To co se shoduje s tím, co jsme zatím dali dohromady z kronik apod. jsem nechala normálně, nové či odlišné informace jsem udělala boldově :
Klášter Blahoslavené Anežky a obnova jeho
Ferdinand Lehner
1896
"Při husitských bouří roku 142O se musely jeptišky vystěhovat do kláštera sv. Anny na Starém městě, zatímco bratři již dříve opustili město. Klášter byl sice husity ušetřen, ale budovy byly použity na zbrojnici. Dokonce zde prý husité razili mince z kalichů a monstrancí. Jednotlivé části kláštera byly pronajaty a část budov mužského kláštera dokonce prodána.
Po skončených válkách asi po roce 1436 se sice jeptišky od sv. Anny vrátily zpět do svého kláštera , ale pro nedostatek důchodů – tedy financí se už příliš nepřijímaly nové, když se pak vrátili i františkáni, vyžádali si v roce 1445 odporučovací list od administrátora arcibiskupství Pražského – Václava z Krumlova k vyššímu duchovenstvu, šlechtě a dalším stavům s žádostí o almužnu, kterou sbíral bratr Jan na obnovu klšteru sv. Barbory (tedy mužskému)
V dalších zmatcích jeptišky skoro vymřely , a tak ten zbytek byl přesazen do kláštera v panenském Týnci.!!!
V té době byl klášter menších bratří již zcela opuštěn.
Po bitvě na Bílé hoře se jeptišky z Panenského Týnce dokonce vrátily zpět, jenže z kláštera bylo už tolik odprodáno, že neměly kde být a tak se musely vrátit zpátky do Panenského Týnce, odkud je vyhnaly válečné bouře třicetileté války, takže se roku 1638 opět vracejí do domovského kláštera.
Při požáru v roce 1689 doznal klášter velké škody , ale např. kaple sv. Barbory zůstala v pořádku, až na krov, údajně v této kapli se nacházel náhrobek Jaroslava ze Štemberka z roku 1277.
Pak autor připomíná zrušení kláštera v době josefovské a stěžuje si, že velebný památník založený Anežkou Českou , který se klene nad její hrobkou tím byl znesvěcen. "
Já to tedy čtu tak, že ještě v roce 1896 se předpokládalo, že Anežka je v klášteře pohřbená

Ad 2) stěhování do Panenského Týnce tedy proběhlo mnohem později a v jiných souvislostech, než jsme dosud předpokládali.