TVRZ II - Proti proudu času
Moderátor: Ježek
- Wladislaus
- Pán
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 35 times
TVRZ II - Proti proudu času
Původní komiks z ABC ke stažení zde:
https://drive.google.com/file/d/1-rm_sY ... sp=sharing
Příběh původního komiksu, který vycházel v časopise ABC v letech 1980-1981, se odehrával v roce 1434. Pokračování by se mělo odehrávat v roce 1420, počínaje událostmi kolem bitvy u Sudoměře. Pak by měla následovat cesta do Tábora s odbočkou do Strakonic na hrad Johanitů. Finále by se mělo odehrát v Praze během bitvy na Vítkově v červenci 1420.
- Ježek
- Král
- Has thanked: 174 times
- Been thanked: 43 times
Re: TVRZ II - Proti proudu času
Pěkně a napínavě napsaný, plánuješ to jako příběh, nebo tu hru?
Historia to relacja, większością kłamliwa, ze zdarzeń, większością nieistotnych, zdawana nam przez historyków, większością durniów.
- Wladislaus
- Pán
Díky. No, pokud by se našel nějaký odvážlivec, který by se ujal hlavního hrdiny (jakože například jako ideálního kandidáta vidím tebe ), pak by to byla hra. Pokud by se nenašel, pak by asi zůstalo jen u nápadu.
Tři věci:
První je otázka, jestli by zůstalo u jediného hlavního hrdiny, nebo by šlo o dvojici, pokud by se našel ještě někdo druhý. Asi by se jednalo o sourozence, buď dva bratry nebo bratra a sestru. Epizodní herci (hráči) pro některé postavy by samozřejmě byli vřele vítáni také, klidně s možností zahrát si i za víc postav.
Druhá věc je forma. Samozřejmě by to zůstalo u formátu textové hry, kdy bych já byl něco jako vypravěč a hráči by reagovali na danou situaci. Mám v hlavě určitou dějovou linku, po které by měl příběh směřovat, ale zároveň by měli mít hráči nějakou volnost. To znamená, že v klíčových bodech bych nastínil, kam by asi děj měl směřovat, protože kdyby měli hráči naprostou volnost, tak by hrozilo rozpadnutí celé dějové konstrukce. Ale jak říkám, mělo by tam být i dostatek volnosti pro vlastní rozhodnutí. Takže by to mělo být hlavně o vzájemné spolupráci, nejenom, co se týče příběhu, ale také co se týče dobových reálií, o kterých se samozřejmě vždycky dá diskutovat, co je možné a co není.
Třetí věc je tempo hry. Určitě by bylo volnější, podle chuti a časových možností každého ze zúčastněných. Tedy žádné termíny a deadliny
No a pokud by se ukázalo, že to funguje a všechny to baví, pak bych uvažoval o Sokolovi...
Takže, co si o tom myslíš?
- Ježek
- Král
- Has thanked: 174 times
- Been thanked: 43 times
No, já nemusím být všude. Klidně budu jen nějaký pozorovatel nebo vedlejší postava. Ale mám dyžtak celkem pár známých z livinghistory, kteří si rádi hrajou na hrdiny.Wladislaus píše: ↑08 úno 2024 13:13 Díky. No, pokud by se našel nějaký odvážlivec, který by se ujal hlavního hrdiny (jakože například jako ideálního kandidáta vidím tebe ), pak by to byla hra. Pokud by se nenašel, pak by asi zůstalo jen u nápadu.
Takže to bude formou on-line? Chceš to na nějakém vlastním webu, nebo tady na fóru?Druhá věc je forma. Samozřejmě by to zůstalo u formátu textové hry, kdy bych já byl něco jako vypravěč a hráči by reagovali na danou situaci. Mám v hlavě určitou dějovou linku, po které by měl příběh směřovat, ale zároveň by měli mít hráči nějakou volnost. To znamená, že v klíčových bodech bych nastínil, kam by asi děj měl směřovat, protože kdyby měli hráči naprostou volnost, tak by hrozilo rozpadnutí celé dějové konstrukce. Ale jak říkám, mělo by tam být i dostatek volnosti pro vlastní rozhodnutí. Takže by to mělo být hlavně o vzájemné spolupráci, nejenom, co se týče příběhu, ale také co se týče dobových reálií, o kterých se samozřejmě vždycky dá diskutovat, co je možné a co není.
Historia to relacja, większością kłamliwa, ze zdarzeń, większością nieistotnych, zdawana nam przez historyków, większością durniów.
- Wladislaus
- Pán
Tak kdyby se někdo jó opravdu chtěl zúčastnit, tak to rozjedu, ale jinak to hrotit asi nebudu. Každopádně i pozorovatele/odborného poradce/vedlejší postavu beru
Pokud by se to rozjelo, tak online. A bylo by to na to na serveru Andor.cz, který je k tomu celkem dobře uzpůsobený. Každopádně to tady nechávám viset.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2 Odpovědi
- 975 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Ježek