Seminář o moravských markraběcích válkách
- Ježek
- Král
- Has thanked: 174 times
- Been thanked: 43 times
Re: Seminář o moravských markraběcích válkách
Super, dík. Šlo by tam to zúčastní se?
Historia to relacja, większością kłamliwa, ze zdarzeń, większością nieistotnych, zdawana nam przez historyków, większością durniów.
- Zany
- Vévoda
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 2 times
musíte taky pozvat lidi, o kterých si myslíte, že by je to mohlo zajímat... a taky bych vypsal program přímo do té události, aby lidi nemuseli odskakovat sem na fórum a složitě ho tu hledat
No jestli bude mít místo, rád se svezu .Ježek píše:
Zany nechce jet sám autem, tak by byl určitě rád
- Ježek
- Král
Jaký to musí být pocit, když v roce 1407 jde k olomoucký cúdě 43 žalob o násilí a 21 jde na vás a bráchu. Finančně to je ještě hrozivější 9050 hřiven z 11621. To a mnohé více na semináři.
Historia to relacja, większością kłamliwa, ze zdarzeń, większością nieistotnych, zdawana nam przez historyków, większością durniów.
- Ježek
- Král
Tak, Brtnice je nakonec domluvená - exkurse. Rokštejn v jednání (klíče od věže zajistí p. starosta). Kdyby bylo hnusně, tak Rokštejn vypustíme, Brtnice bude vevnitř, takže ta bude i tak.
- Ježek
- Král
Tohle asi těžko šoupnu do presentace: http://coffeegnome.net/jezek/valky/" onclick="window.open(this.href);return false; mapa (pěkně se s tim hraje)
Graf půhonů: http://coffeegnome.net/jezek/valky/dependencyWheel.html" onclick="window.open(this.href);return false; velikost spojnice u rodu je to, kolik vzali těm, ke komu ta spojnice vede. Čili pánům z Kunštátu (podle sumy žalob) vzali víc z Holštejna, z Cimburka a nižší šlechta jako celek, ostatním brali víc oni. Páni ze Šternberka (Lukovská větev) by dostala medaily za vyhrocování třídních rozdílů, brali nižší šlechtě a měšťanům.
Graf půhonů: http://coffeegnome.net/jezek/valky/dependencyWheel.html" onclick="window.open(this.href);return false; velikost spojnice u rodu je to, kolik vzali těm, ke komu ta spojnice vede. Čili pánům z Kunštátu (podle sumy žalob) vzali víc z Holštejna, z Cimburka a nižší šlechta jako celek, ostatním brali víc oni. Páni ze Šternberka (Lukovská větev) by dostala medaily za vyhrocování třídních rozdílů, brali nižší šlechtě a měšťanům.
-
- Zeman
- Been thanked: 2 times
- Ježek
- Král
Děkuju všem, za to že přijeli. bylo to fajn. Za mne 4/5. Těší mne, že to nebylo tak škrobeně formální, ale spíš setkání lidí se stejným zájmem, snad přátelský (to snad i uvozovala ta dvojtřídka), kde byla celkem sranda (polský sukno, dnes si to můžeme říct, Ladislav Hosák). Sem rád, narozdíl od tý brigády v Praze, jako organisátor sem neřešil všechno a nevyřešil tak nic, ale některý věci dělali jiný a nemusel sem řešit celkem maličkosti (kdo kde v kolik koho nabere). Velký díky tady patří hostitelovi.
Pro příště líp vyřešit časovou návaznost (delší přestávky), líp domluvit "moderaci" příspěvků, představení účastníků. Největší slabina byl podle mne výlet, čekal jsem hodinovou prohlídku toho nejzajímavějšího a neřešil sem to dál. Příště si přesně říct, co se chce, nejzajímavější věci, důraz na středověk pro většinu, pro hradologickou sekci domluvit podrobnější, dostali sme se pak do situace, kdy část vymrzala a začínala se nudit a část ráda dál cvakala foťákem. Tohle mi nedošlo.
Mohl být větší zájem místních (koneckonců za mne to byl mj. projekt popularisačních stránek), lidí z LH (to se částečně překrývá) a lidí z fóra. Naplnila se třída a to je super.
Za mne teda velká spokojenost. Milá vesnice s milejma cenama všeho. Za mne ještě pochvala lidem, co si tam šili, za spojení víc věcí, snad příjemnýho s užitečnym, takovej dobrej dojem z toho mam.
Pro příště líp vyřešit časovou návaznost (delší přestávky), líp domluvit "moderaci" příspěvků, představení účastníků. Největší slabina byl podle mne výlet, čekal jsem hodinovou prohlídku toho nejzajímavějšího a neřešil sem to dál. Příště si přesně říct, co se chce, nejzajímavější věci, důraz na středověk pro většinu, pro hradologickou sekci domluvit podrobnější, dostali sme se pak do situace, kdy část vymrzala a začínala se nudit a část ráda dál cvakala foťákem. Tohle mi nedošlo.
Mohl být větší zájem místních (koneckonců za mne to byl mj. projekt popularisačních stránek), lidí z LH (to se částečně překrývá) a lidí z fóra. Naplnila se třída a to je super.
Za mne teda velká spokojenost. Milá vesnice s milejma cenama všeho. Za mne ještě pochvala lidem, co si tam šili, za spojení víc věcí, snad příjemnýho s užitečnym, takovej dobrej dojem z toho mam.
Ahoj, bylo to opravdu moc pěkné (až na tu smůlu s počasím, ale s tím nic nenaděláme). Škoda, že jsi tam také nebyla.
- Viola
- Královna
- Has thanked: 29 times
- Been thanked: 8 times
Já to mám teď s časem takový blbý a zdravotně to nebylo ono, ale doufám, že tahle akce nebyla poslední.Iohannes píše:Ahoj, bylo to opravdu moc pěkné (až na tu smůlu s počasím, ale s tím nic nenaděláme). Škoda, že jsi tam také nebyla.
Jinak s tím počasím jsem vás litovala, zrovna se zkazí, když máte naplánovány výlety...
- Ježek
- Král
Vylepanej JežekViola píše:Hezký fotky. Ježkovi to sluší, Přemek má dobrý triko a překvapilo mě, kolik tam bylo holek. Jo a mají pěknou třídu.
Celá ta základka byla strašně pěkná a dobře vybavená
Jo, starosta říkal, že tam bordel nebyl, jen školnice druhym dnem větrá opileckej puch (ale prej se bude dětem líp spát)
Jj, po ránu byl uspořádán turnaj ve florbalu.Ježek píše: Celá ta základka byla strašně pěkná a dobře vybavená
- maser
- Panoš
- Been thanked: 1 time
Rád bych poděkoval organizátorům (tedy hlavně Ježkovi a Kurikovi) za prima akci v příjemné uvolněné atmosféře, přesto nabité zajímavými informacemi. Potkal jsem nové fajnové lidi a líbilo se mi, že dojel i profesor. Určitě bych rád Heraltice navštivil i napřesrok.
Škoda jen, že jsem nemohl zůstat ani přes jednu noc (a nejen kvůli vskutku lidovým cenám alkoholu ).
Škoda jen, že jsem nemohl zůstat ani přes jednu noc (a nejen kvůli vskutku lidovým cenám alkoholu ).
To pochybováním dospíváme ke zkoumání, a díky onomu zkoumání poznáváme pravdu. Pierre Abélard (1079 - 1142)
- Przemysl de Nyestieyky
- Vévoda
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 3 times
Re: Seminář o mmv - přednáška
Oproti tomu mýmu blekotání na přednášce, tady je původní její text, ještě v nezpřeházeném pořadí: "Ke ztotožnění Hynka Rukštejnského..."
- Viola
- Královna
- Has thanked: 29 times
- Been thanked: 8 times
Už je to na FB.Przemysl de Nyestieyky píše:Oproti tomu mýmu blekotání na přednášce, tady je původní její text, ještě v nezpřeházeném pořadí: "Ke ztotožnění Hynka Rukštejnského..."
- Przemysl de Nyestieyky
- Vévoda
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 3 times
Sakra, ty pirátský servery! To je fofr, to se šíří rychle jak slóvo bóží!Viola píše:Už je to na FB.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 36 Odpovědi
- 21155 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Ježek
-
- 15 Odpovědi