zatim se skoro nikdo nevyjadril - tak vyckame, co ostatni...Kateøina_z_Landštejna píše:HA! Zrada! 12. - 13. července jsme na táboře v Manětíně a předvádíme tam elektronickým dětičkám středověký život!
Takže týden předtím, nebo potom. Bylo-li by možno?
Sborník
Tekla. Z pekla? Kdepak! Z nebe. Trochu to tam zebe...
- Viola
- Královna
- Has thanked: 29 times
- Been thanked: 8 times
Víkend 5. nebo 6. bych určo mohla, 19. a 20. ještě nevím. Jinak myslím, že by to opravdu bylo lepší o víkendu, a máme dost času .
Naposledy upravil(a) Viola dne 18 čer 2008 19:25, celkem upraveno 1 x.
A mohu se zeptat,jestli to bude mít tvrdé listy,nebo z křídového papíru?
A ještě když sem se vtom zmatku co kolem toho panuje "hrabal",tak sem nenašel nic,co do financování.Kolik chcete do toho vlastně vrazit peněz?Máte vůbec nějakej rozpočet?
Ps:já vím,že jsem vyvrhle a zde nenáviděnej a nežádoucí kacíř ale na tohle se snad eště mohu zeptat ne?
A ještě když sem se vtom zmatku co kolem toho panuje "hrabal",tak sem nenašel nic,co do financování.Kolik chcete do toho vlastně vrazit peněz?Máte vůbec nějakej rozpočet?
Ps:já vím,že jsem vyvrhle a zde nenáviděnej a nežádoucí kacíř ale na tohle se snad eště mohu zeptat ne?
Bez piva to není ono.
no vse, na co se ptas, je jeste otevrene a bude nutne to probrat s nakladatelem - az bude ochoten se s nami sejit...KOMOÑ píše:A mohu se zeptat,jestli to bude mít tvrdé listy,nebo z křídového papíru?
btw. podle toho PS nejsi ani tak vyvrhel, jako provokater - kdyby sis to odpustil, udelal bys lip... a ted to vazne nemyslim nijak zle, spis tim chci rict, ze to bylo uplne zbytecne... ale spis jsem mela taky asi mlcet... #-o
- Kateřina_z_Landštejna
- Vévodkyně
Jistě - na kříďáku, se zlatou ořízkou a kroužková vazba z eloxovaného hliníkuKOMOÑ píše:A mohu se zeptat,jestli to bude mít tvrdé listy,nebo z křídového papíru?
Komoni, jsme na začátku, to je jasné, že je zmatek, proto to musíme začít usměrňovat a proto tu diskutujeme a připravujeme schůzku.
---------------------------------------------------------------------------------
Jasněěě - budeme Tě nenávidět, pomlouvat, jsi vyvrhel a kacíř a tak podobně a všelijak. Spokojenej? Aaaachjo #-o:roll:
Kdyby to tak bylo, tak se s Tebou asi nebude nikdo bavit, jezdit na výlety a vůbec. A můžu Tě ubezpečit, že někteří z nás tu velmi dobře vědí, co to je být skutečně nenáviděn...
Volo, multum, statim!
Re: STOP
1) Nějak mi při pročítání příspěvků na posledních 4 stránkách uniklo, že se má jednat o monotematické číslo. Omluva.Tekla píše:tomu nerozumim... chces rict, ze bys tema "Moravske pole" rozkouskoval na nekolik podtemat?floriš píše:1) tento sborník nebude první a zároveň poslední, takže každá etapa či téma dostanou postupně svůj prostor a nemusejí se drát o místo na slunciaha... takze pres to vlak nejede?floriš píše:2) ve věci rozsahu jsem uváděl jednoduše knihařitelný rozsah na 40 archů A4, ergo 80 stran A5.ok, kdyz myslis... navrhuji tedy udelat prvni schuzku ciste obsahovou - tedy bez florise...floriš píše:3) Nemá smysl chtít projednávat na jedné schůzce věci obsahové i technické.
2) chtěl jsem upozornit, že uvažujete při porcování stránek s polovičním počtem a tedy si tvoříte zbytečně úzké mantinely. Ostatně, ani 80 A5 není dogma - to byl orientační údaj. Zrovna tak to může být třeba 76 nebo 88... záleží také na gramáži papíru. A vůbec, tohle si domluvte s ENDem.
3) První schůzku bych navrhoval právě tu technickou, a to co nejdříve, aby se ujasnilo, co a jak... a pak si můžete zvesela hledat volné soboty. Je totiž nesmysl, aby se do půlky srpna probíraly věci obsahové a pak se zjistilo, že je to všechno z hlediska technických možností trochu jinak a vy jste si dávali zbytečně malý nebo naopak nereálně široký prostor.
Šťastní ti, kdo mají sklerózu - nemusejí utrácet za alkohol, aby zapomněli
- Kateřina_z_Landštejna
- Vévodkyně
Florišův návrh je velmi rozumný. Zrovna dneska jsme to ráno cestou probírali s Rudou, který má sám několikaleté zkušenosti s vydáváním knih, a řekl mi totéž, co teď Florišák.
Proto bychom ho měli poslechout a domluvit základní technické podmínky a od nich pak se odpíchli k další práci. Na článcích ostatně můžeme pracovat nezávisle na technických parametrech, protože texty i obrazový a poznámkový aparát se přece dají přizpůsobit.
Mohli bychom tedy upravit hlavní obsah první redakční schůzky a probrat především základní parametry publikace?
A pro radost se pak můžeme nakonec u skleničky pobavit i o vlastním obsahu - za odměnu
Proto bychom ho měli poslechout a domluvit základní technické podmínky a od nich pak se odpíchli k další práci. Na článcích ostatně můžeme pracovat nezávisle na technických parametrech, protože texty i obrazový a poznámkový aparát se přece dají přizpůsobit.
Mohli bychom tedy upravit hlavní obsah první redakční schůzky a probrat především základní parametry publikace?
A pro radost se pak můžeme nakonec u skleničky pobavit i o vlastním obsahu - za odměnu
Volo, multum, statim!
- Kateřina_z_Landštejna
- Vévodkyně
Jo, teď mne tak napadlo, ale je to vysoce nad rámec zatím probraného, taková poznámka k těm rozměrů atd.
My jsme v práci připravovali takovou reprezentativní publikaci a při té práci jsem narazila na pár docela zajímavých věcí:
- i na stránku A5 se při vhodné volbě písma vejdou mraky dobře čitleného textu
- rozhodně je při malém rozměru lepší patkové a kulaté písmo
- textu dále dost pomohlo rozčlenění do sloupců
- poznámky pod čarou jsme odlišili barevně, taky to dost přispělo přehlednosti
Já vím, že hrozně předbíhám událostem, ale zrovna mne to napadlo, tak jsme to sem prostě musela napsat, no
My jsme v práci připravovali takovou reprezentativní publikaci a při té práci jsem narazila na pár docela zajímavých věcí:
- i na stránku A5 se při vhodné volbě písma vejdou mraky dobře čitleného textu
- rozhodně je při malém rozměru lepší patkové a kulaté písmo
- textu dále dost pomohlo rozčlenění do sloupců
- poznámky pod čarou jsme odlišili barevně, taky to dost přispělo přehlednosti
Já vím, že hrozně předbíhám událostem, ale zrovna mne to napadlo, tak jsme to sem prostě musela napsat, no
Volo, multum, statim!
Já nejsem moc zaběhnutej ve zkratkách.Takže co je to PS?To jako poslední sraz?Já na žádném nebyl.Tekla píše:no vse, na co se ptas, je jeste otevrene a bude nutne to probrat s nakladatelem - az bude ochoten se s nami sejit...KOMOÑ píše:A mohu se zeptat,jestli to bude mít tvrdé listy,nebo z křídového papíru?
btw. podle toho PS nejsi ani tak vyvrhel, jako provokater - kdyby sis to odpustil, udelal bys lip... a ted to vazne nemyslim nijak zle, spis tim chci rict, ze to bylo uplne zbytecne... ale spis jsem mela taky asi mlcet... #-o
Ps:neprovokuju,ikdyž se někomu může zdát,že provokuju.Skutečnost je taková,že si dobře pamatuju a kdo se o mě bezdůvodně začne otírat,tak se nemůže divit,že mu to časem připomenu.
Ale to sem nepatří.
Bez piva to není ono.
- Kateřina_z_Landštejna
- Vévodkyně
PS je "post scriptum", česky "za dopisem, textem", douška, dovětek, poznámka na konec. Něco, na co si člověk vzpomněl až poté, co dopsal původní text, takže ještě připojí ten dodatek a takto jej označí.KOMOÑ píše:Já nejsem moc zaběhnutej ve zkratkách.Takže co je to PS?To jako poslední sraz?Já na žádném nebyl.
Ps:neprovokuju,ikdyž se někomu může zdát,že provokuju.Skutečnost je taková,že si dobře pamatuju a kdo se o mě bezdůvodně začne otírat,tak se nemůže divit,že mu to časem připomenu.
Ale to sem nepatří.
Komoni, ale on se o Tebe vůbec nikdo neotírá, Ty jen předjímáš, že se o Tebe někdo "tutově" otírat začne. A myslím, že to je zbytečné. Někdy mi to připadá, jako bys chtěl schválně někoho vyprovokovat, aby vůči Tobě řekl něco osobního...
Volo, multum, statim!
no vzdyt prave proto jsem chtela, aby ses te prvni schuzky zucastnil! ted tedy vazne nevim, v cem je problem?? Ono se nas asi stejne vic jak 5-6 nesejde... (Betty nemuze, Acoma nechce...) pokud nemas chut se ucastnit debat obsahovych, muzem probrat nejdriv technicke veci - abychom te nezdrzovali...floriš píše: První schůzku bych navrhoval právě tu technickou, a to co nejdříve, aby se ujasnilo, co a jak...
a co se tyce mnou navrhovaneho terminu - ten je stale otevreny, zatim se k nemu krome Katky z L. a Violy nikdo dalsi nevyjadril.
- Kateřina_z_Landštejna
- Vévodkyně
Nojo, ale Ty jsi právě navrhla, aby se první schůzky Floriš nezúčastnil a udělali jsme ji obsahovou - čímž došlo ke vzniku totálního informačního chaosuTekla píše:no vzdyt prave proto jsem chtela, aby ses te prvni schuzky zucastnil! ted tedy vazne nevim, v cem je problem?? Ono se nas asi stejne vic jak 5-6 nesejde... (Betty nemuze, Acoma nechce...) pokud nemas chut se ucastnit debat obsahovych, muzem probrat nejdriv technicke veci - abychom te nezdrzovali...floriš píše: První schůzku bych navrhoval právě tu technickou, a to co nejdříve, aby se ujasnilo, co a jak...
a co se tyce mnou navrhovaneho terminu - ten je stale otevreny, zatim se k nemu krome Katky z L. a Violy nikdo dalsi nevyjadril.
Volo, multum, statim!
Takhle to ale není.Já se nestarám o druhé a to samé předpokládám od ostatních.Kateøina_z_Landštejna píše:PS je "post scriptum", česky "za dopisem, textem", douška, dovětek, poznámka na konec. Něco, na co si člověk vzpomněl až poté, co dopsal původní text, takže ještě připojí ten dodatek a takto jej označí.KOMOÑ píše:Já nejsem moc zaběhnutej ve zkratkách.Takže co je to PS?To jako poslední sraz?Já na žádném nebyl.
Ale to sem nepatří.
Komoni, ale on se o Tebe vůbec nikdo neotírá, Ty jen předjímáš, že se o Tebe někdo "tutově" otírat začne. A myslím, že to je zbytečné. Někdy mi to připadá, jako bys chtěl schválně někoho vyprovokovat, aby vůči Tobě řekl něco osobního...
Vy si myslíte třeba,že sem provokatér.Ale já hájím svůj zájem a někdy s odstupem času.Proto to vypadá,jako kdybych provokoval ale jen já a zůčastněná osoba ví,jak to ve skutečnosti je.
Bez piva to není ono.
ne - kdyz to budes cist postupne, ujistis ze jsem psala, ze by se mela sejit redakcni rada, vcetne florise, kde by se projednal obsah i technicke veci. na to reagoval floris, ze nema cenu resit obe veci soucasne. teprve potom jsem tedy napsala, ze se sejdeme bez nej. a na to on reagoval, ze schuzka s nim by mela byt jako prvni... chaos vznika, kdyz si nekdo precte jen pulku toho co se tady napise... proto nema cenu to resit tady a je potreba mluvit o tom osobne...Kateøina_z_Landštejna píše: Nojo, ale Ty jsi právě navrhla, aby se první schůzky Floriš nezúčastnil a udělali jsme ji obsahovou - čímž došlo ke vzniku totálního informačního chaosu
- Kateřina_z_Landštejna
- Vévodkyně
Komoni, prosím Tě, zkus staré křivdy trošku pustit z hlavy. Skutečně upřímně a moc Tě o to prosím! Nač to v sobě nosit? Život je dost komplikovaný i bez hořkosti z toho, co se stalo dříve. Chápu, že se na různé věci nedá zapomenout, což po Tobě ani nechci, ale není nutné je v sobě stále živit. Vždy jsi pohledný inteligentní mladý chlap, tak si užívej ze života toho lepšího, dokud je čas - až přijde jednou rodina, tak potom poznáš, co to jsou problémy a budeš hrozně rád, když budeš moci vzpomínat na hezké věci a prožitky. Fakt, věř mi...KOMOÑ píše:Takhle to ale není.Já se nestarám o druhé a to samé předpokládám od ostatních.Kateøina_z_Landštejna píše:PS je "post scriptum", česky "za dopisem, textem", douška, dovětek, poznámka na konec. Něco, na co si člověk vzpomněl až poté, co dopsal původní text, takže ještě připojí ten dodatek a takto jej označí.KOMOÑ píše:Já nejsem moc zaběhnutej ve zkratkách.Takže co je to PS?To jako poslední sraz?Já na žádném nebyl.
Ale to sem nepatří.
Vy si myslíte třeba,že sem provokatér.Ale já hájím svůj zájem a někdy s odstupem času.Proto to vypadá,jako kdybych provokoval ale jen já a zůčastněná osoba ví,jak to ve skutečnosti je.
Volo, multum, statim!
- Kateřina_z_Landštejna
- Vévodkyně
Aha, tak to jsem se překoukla, sorryTekla píše:ne - kdyz to budes cist postupne, ujistis ze jsem psala, ze by se mela sejit redakcni rada, vcetne florise, kde by se projednal obsah i technicke veci. na to reagoval floris, ze nema cenu resit obe veci soucasne. teprve potom jsem tedy napsala, ze se sejdeme bez nej. a na to on reagoval, ze schuzka s nim by mela byt jako prvni... chaos vznika, kdyz si nekdo precte jen pulku toho co se tady napise... proto nema cenu to resit tady a je potreba mluvit o tom osobne...Kateøina_z_Landštejna píše: Nojo, ale Ty jsi právě navrhla, aby se první schůzky Floriš nezúčastnil a udělali jsme ji obsahovou - čímž došlo ke vzniku totálního informačního chaosu
Asi by opravdu ale byla lepší nejprve technická schůzka ( v jejímž závěru bychom se mohli pobavit i o obsahu) a poté obsahová. Do té doby už jistě budeme mít shromážděny alespoň podklady pro články a nějaký ten obrazový materiál, takže pěkně plynule navážeme.
Volo, multum, statim!
- maser
- Panoš
- Been thanked: 1 time
Souhlas, tohle je dost zajímavé období v přerodu hradiště k hradu. Určitě by to nebylo od věciViola píše:Ještě se zeptám - co hradologové, resp. hradoložky? Nechcete přispět svou troškou do mlýna? Bylo by to fajn...
To pochybováním dospíváme ke zkoumání, a díky onomu zkoumání poznáváme pravdu. Pierre Abélard (1079 - 1142)