Tu bídu jsem zažil za komunistů.Měl jsem třeba na zimu pouze na tzv.Tatranky.Ale já nefňukám ,jak ty levičáci.Vše špatné je k něšemu dobré.Musel jsem se zamyslet a naučit se spoléhat na sebe.Pěstoval jsem třeby včely.Z těch jsem mělkolem 5tis.ročně.Stádečko ovcí,bahnice dala 6 stovek za vlnu a jehně na jatkách tisícovku.
A k tomu hraní pokud jsi udělal přehrávky, našel zřizovatele a kapelnické zkoušky-byly z části teorie hudby a politické kecy tak jsi měl za Dvojku kam jsme byli zařazováni nárok 120 Kč na hodinu/kapelník/.Takže za sobotu a pátek po bálech to dělalo 1200 po zdanění.A ta hudba byla k něčemu moc dobrá.Byl tam za komunistů snad jediný volný trh.Snažil jsem se odvést s kapelou dobrou práci a poznali jsme jaké to přináší ovoce.
Proč dnes jenom fňukaj,že nedostali nic na úřadu práce?Na koho pořád spoléhaj? Na Paroubka ,který jim to tluče do hlavy?
K čemu to vede?
Ten profesor-pan občan opět nepochopil,ten rozdíl.Budto na sobě od malička pracuji a jsem schopen se živit sám,nebo i dát práci jiným.A nebo ne a spoléhat že to bude za mně řešit někdo jiný.Já tu firmu řídím,já za ni mám zodpovědnost,tak ať mi do toho nekecaj.Takovej jsem.Když přišel mladej,druhej den seřval i mistra,kterýmu nesahal ani po kotníky a třetí den to zkoušel na mne -šel hned.Ale jeden zásadní rozdíl,který
občan nepochopil.On vysokoškolský učitel byl státem zařazen do dělnických profesí.Jemu nikdo nebránil dělat profesi dál,snad se poučil.
K mým těžce nabytým statkům.Mám trochu víc než ostatní.Proč?Protože prostě někdo si myslí jak je chytrej a přitommu blbost a neschopnost kouká z očí A není se schopen o majetek starat.Viz vedení města.Aby nacpalo peníze do fotbalu,postavilo hřišťátka a posílalo důchodce na zájezdy rozprodává majetek.A to tak,že třeba dům za 12 mil.prodaj za meloun,protože prej se nevyplatí do něj investovat.Tak to dělaj komouši.Skoupil jsem jim pozemky v průmyslové zoně.Proč debilové nereagovali,když to stát v aukci levně prodával?Teď třeba dělám novou střechu na nájemním domě.A chci ještě zateplenou fasádu a okna.Ta střecha stojí 600 tis.A zas tak nutná ještě není,pominu,že město by ji dělalo tak za melouna.Za ty peníze bych se moh flákat 3 roky na krásných Vietnam.plážích.Proč to blbec dělám?A tak je to s dalším.Žiju jako každej jinej a poznal jsem hodně takových.Neber ty pitomce s bourákama.
Poslední k pivu- dřív tu byly Vratislavice 12 za 5 Kč,10 za 3.Dnes je to 15 a 12/Mimochodem nákupka ve velkoskladě je 9?9 a 7,6 Kč za pulitr.Je otázka přepočtu na reálné mzdy,ale myslím ,že je levnější.Druhá věc je,že hostinstští nemají zájem o ty slinty a tak ho radši předražují,což vím.Nalejt se mohou doma z lahváče za pět pade z Hitlermarketu.
A jestli někdo snobsky musí mít Gambáč nebo Plzeň/nákupka dvanáctky je 14,2 a 19,6 za pulitr/ a to pivo je čím dál tím horší?Jeho věc.Mimochodem Vratislavice,dnes Konrád 12' je dle mého super,stejně jako levné Svijany.A doporučuji výborného a levného
Ježka!
George Santayana "Kdo zapomina na minulost, bude si ji muset zopakovat".