Tak jsem konečně viděl alespoň obsah knihy a byl jsem příjemně překvapen, takže se autorovi musím omluvit, ať už je uvnitř cokoli.
Tipy na zajímavé knihy
Moderátor: Ježek
- Ježek
- Král
- Has thanked: 152 times
- Been thanked: 41 times
Re: Tipy na zajímavé knihy
Už to mám doma, zatím jsem to jen prolistoval a vypadá to pěkně. Přečtu to asi do konce měsíce, první jsem přečetl Panoškovou (slabý) a chci ještě předtím tu autorovu disertaci.
Historia to relacja, większością kłamliwa, ze zdarzeń, większością nieistotnych, zdawana nam przez historyków, większością durniów.
-
- Rytíř
- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 44 times
Vzledem k tomu, že mám od autora všechno přečtený, tak nebudu překvapen a je zřejmý v čem s ním nesouhlasím. Snad jen u pánů z Polné i když tuším co vymyslel a moc tomu nevěřím. A protože mám rozečteno a rozepsáno nechám si to na pak. Docela mě překvapilo, jak málo času uplynulo mezi avízem a vlastním prodejem knihy.
- Ježek
- Král
- Has thanked: 152 times
- Been thanked: 41 times
Dočetl jsem tu rigorozu neska. Do pasáží o románský architektuře moc nevidím. Jinak tam jsou občas zajímavý poznatky (všelchta nemusela držet vesnici, kde má sídlo), ale celkově dost vychází ze Žemličky (služebný vesnice), k rodopisu často Sedláček nebo Šimák, nezná nejnovější věci (Pauka z pánům ze Slivna, Tejčka k západočeským rodům). Otazný, jestli se vyšší a nižší šlechta diferenciuje až v polovině 13. století, jestli budování románských kostelů (byť horších) i nižší není spíš doklad dlouhodobý držby. Otazná je ta genealogie pánů z Kováně, asi bych to nespojoval s těma Čečkovicema.
Historia to relacja, większością kłamliwa, ze zdarzeń, większością nieistotnych, zdawana nam przez historyków, większością durniów.