Díky za info. Já to četl z originálu a zrovna u Budivoje je to tam trochu nečitelné.
http://images.monasterium.net/pics/CZ-S ... ta05_r.jpg
Vítek z Prčice a počátky Vítkovců
Moderátor: elizabeth
- Laurentius
- Kníže
- Been thanked: 6 times
- Laurentius
- Kníže
- Been thanked: 6 times
Re: Vítek z Prčice a počátky Vítkovců
To jsme už myslím řešili - CDB V-1, č.443, s.654-656, č.480 s.711-713.elizabeth píše:To máš pravdu. Já jsem hledala pouze vztah Ludmily z Říše k Ojířovi ze Svin, pak jsem si řekla, že by bylo dobré do druhé části knihy o Závišovi zařadit rodokmen Vítkovců, sedla k CDB a měla okamžitě problém...
Vítek ze Skalice a Ojíř z Třeboně jsou bratři a Vilém ze Žinkov a Zumbrak z Týnce jsou zřejmě manželé sester - Gertrudy a Juty.
- elizabeth
- Vévodkyně
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 5 times
Samozřejmě ( a taky jsem to hned našla) a ještě je jejich bratr Pelhřim a vdova po něm Agnes a sestra Kateřina atd., ale to už nebylo předmětem výše psaných příspěvků. K tomu předmětu patřila ta druhá část, jíž jsem vysvětlovala, proč jsem se znovu začala zabývat tím vítkovským rodokmenem.Laurentius píše:To jsme už myslím řešili - CDB V-1, č.443, s.654-656, č.480 s.711-713.elizabeth píše:To máš pravdu. Já jsem hledala pouze vztah Ludmily z Říše k Ojířovi ze Svin, pak jsem si řekla, že by bylo dobré do druhé části knihy o Závišovi zařadit rodokmen Vítkovců, sedla k CDB a měla okamžitě problém...
Vítek ze Skalice a Ojíř z Třeboně jsou bratři a Vilém ze Žinkov a Zumbrak z Týnce jsou zřejmě manželé sester - Gertrudy a Juty.
"Prima lex historiae est, ne quid falsi dicere audeat" (Cicero)
- Ježek
- Král
- Has thanked: 174 times
- Been thanked: 43 times
Ještě jeden rodokmen
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Historia to relacja, większością kłamliwa, ze zdarzeń, większością nieistotnych, zdawana nam przez historyków, większością durniów.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0 Odpovědi
- 951 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Ježek