Boha hoj přátelé,
fiskální teorii státu jsem pochopil v moderní podobě, bohužel rozšířením o pojem militární stát, jsem si tuto teorii nedokázal převést do dob minulých. Můj syn, nyní snad těžce studující , se právě s tímhle zjevil doma, jako závěrečnou práci pro ukončení semestru. Nedokázali byste nám nevědomím tuto teorie otevřít ve světlu minulosti? Zdrojů jsem moc nepohledal, jen odkazy na Dutch republic- Spojené provincie nizozemské. Samotného mě má nevědomost vyprovokovala k hledání pravdy a z toho důvodu se obracím i na Vás.
Moc Vám děkuji dámy a pánové.
Jan.
Teorie fiskálně militárního státu.
Moderátor: Katerina
- Ježek
- Král
- Has thanked: 152 times
- Been thanked: 41 times
Re: Teorie fiskálně militárního státu.
Já jsem to našel až pro novověk: https://books.google.cz/books?id=fXay7i ... 1t&f=false" onclick="window.open(this.href);return false;
Historia to relacja, większością kłamliwa, ze zdarzeń, większością nieistotnych, zdawana nam przez historyków, większością durniów.
-
- Vévoda
- Been thanked: 2 times
Re: Teorie fiskálně militárního státu.
Dalo by se to dohledat i pro středověk, daně a armáda to platilo pro stát vždy. Ať se podívá na stát Karla Velikého. je tam dobře definovaná monetární politika, daně, poplatky a armáda. Jen se tomu neříká nijak teoreticky Pak se to pokoušeli Otoni, na stránkách této dynastie se najde taky slušný přehled, jak organizovali renovatio imperii romani. Nepochybně by se našlo cosi pro dobu císaře Karla IV. a jeho reformy po skoro zbankrotovaném otci Janovi. Zvláště v oblasti zástavního práva.Ježek píše:Já jsem to našel až pro novověk: https://books.google.cz/books?id=fXay7i ... 1t&f=false" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 34 Odpovědi
- 19427 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Robert